Sport
HRVATSKI KOŠARKAŠI SPREMAJU SE ZA POLJSKU I MAĐARSKU

Kina i SP jako su daleko, ali
još se imamo pravo nadati
Objavljeno 19. veljače, 2019.

Hrvatska košarkaška reprezentacija ponovno je na okupu, a ni u ovoj akciji izbornik Dražen Anzulović ne može računati na igrače s NBA parketa. Nema Bogdanovića, Šarića, Zubca..., no na okupu je 15 momaka koji su uvjereni da kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini mogu završiti pobjedom. Pred Hrvatskom su dvije kvalifikacijske utakmice, u petak će naši u Varaždinu ugostiti Poljsku, a zatim će putovati u Mađarsku.

Šanse za odlazak u Kinu vrlo su malene, no još uvijek postoje, a za to Hrvatska mora pobijediti u obje utakmice - prvo dobiti Poljake s više od pet razlike, potom svladati Mađare u gostima i onda se nadati trijumfu Nizozemaca u Poljskoj.

- Igrači koji su se odazvali pozivu za ove dvije kvalifikacijske utakmice najbolji su igrači koje hrvatska reprezentacija u ovom trenutku može imati. Siguran sam da će momčad pružiti maksimum u utakmici protiv Poljske, naravno, onda i protiv Mađarske - najavio je hrvatski izbornik Dražen Anzuilović te pozvao navijače u petak u varaždinsku Arenu jer Hrvatskoj će trebati podrška s tribina.

Poljaci neće biti lak suparnik, uostalom, u ovim kvalifikacijama za SP kod kuće pobijedili su nas sa 79:74.

- Što se Poljske tiče, to sam govorio i prije, znam sve te igrače i respektiram njihovu kvalitetu, ali sam siguran da ćemo odigrati puno bolje no što smo igrali u Poljskoj - dodao je Anzulović, a na njegovu je tragu i novi kapetan momčadi Hrvoje Perić.

- U rujnu smo izgubili kod njih, i to kad smo bili s NBA igračima. Poljaci dolaze ovamo nakon pozitivnog niza pobjeda, međutim mi igramo pred svojom publikom, na domaćem terenu, a ekipa je jako motivirana - izjavio je Perić, koji nije obećao pobjedu, ali je obećao borbu do kraja.

- Nema smisla da dajem neke pompozne izjave. Drago mi je što sam tu, vidim da je ekipa dosta mlađa nego inače i idemo se pripremiti maksimalno, dati sve od sebe i nadati se najboljem.

Toni Katić je dodao kako je izostanak NBA igrača dodatni motiv.

- Reprezentacija je dosta mlada i puno je novih imena. Međutim, radi se naporno i dobro. Atmosfera je odlična, nadamo se dobro popunjenim tribinama jer će nam trebati svaka pomoć - kazao je Katić.

Za Hrvatsku su Kina i SP jako daleko, no dok god postoji bilo kakva šansa, imamo se pravo nadati da se čudo ipak može dogoditi. I. Liović
Hrvatska u petak igra s Poljskom u Varaždinu, a kvalifikacije za SP zaključit će 25. veljače susretom u Mađarskoj
Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike