Osijek
DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO RETFALA

129. skupštinu održali u novom vatrogasnom domu
Objavljeno 17. veljače, 2019.
Svoju zamalo jubilarnu godišnju skupštinu - 129., Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Retfala, održalo je u subotu u novoj velikoj dvorani svog vatrogasnog doma u Ulici Sándora Petőfija 1.

- Ovo je naš novi vatrogasni dom, jer stari, koji je dugi niz godina bio na ovom mjestu, nije više mogao ispunjavati svoju funkciju zato što su naša vozila velika, a garaža je mala, tako da je bio otežan svaki odlazak na intervencije. Bili smo prisiljeni napraviti novi projekt i sagraditi novi vatrogasni dom. S radovima smo počeli 2014. godine, jedan dio završili smo 2015. godine, nakon čega smo zbog nedostatka novca morali na određeno vrijeme stati s nastavkom gradnje. S današnjim danom s ponosom mogu reći da je gradnja ovoga doma u cijelosti završila. Vrijednost ove zgrade iznosi približno sedam i pol milijuna kuna (oko milijun eura), a naš vatrogasni dom ima četiri etaže - rekao nam je Stjepan Klarić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala.

Kada je riječ o vatrogasnim vozilima i opremi nužnoj za funkcioniranje DVD-a Retfala, ovo dobrovoljno vatrogasno društvo ima na raspolaganju dva vozila od kojih je jedno navalno te cisternu, kao i dva kombija za prijevoz ljudstva na intervenciju. Predsjednik Stjepan Klarić izrazio je želju da u skoroj budućnosti kada svi dugovi vezani uz gradnju vatograsnog doma budu podmireni, Dobrovoljno vatrogasno društvo Retfala nabavi još jedno navalno vozilo. U svome članstvu imaju ukupno 86 članova, a operativnom rasporedu je njih četrdesetak. U sklopu ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva djeluje i puhački orkestar koji nastupa na raznim prigodnim priredbama.

Među brojnim uzvanicima, na 129. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala bili su Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, pomoćnik ministra poljoprivrede Željko Kraljičak i novi predsjednik Vijeća Gradske četvrti Retfala Mate Jurčević. Govoreći o važnosti dovršetka novog vatrogasnog doma u Retfali Vulin je istaknuo kako na našem području djeluje čak 146 dobrovoljnih vatrogasnih društava koji uživaju stalnu potporu Osječko-baranjske županije kroz financiranje gradnje i opremanje vatrogasnih domova, nabavu protupožarne opreme, osiguranje vatrogasaca u slučaju nezgode na poslu i njihove liječničke preglede.
D. Celing
Možda ste propustili...

ZABORAVNI OSJEČANI KAO ZOMBIJI LUTALI GRADOM

Kruh bi, da ga je bilo, neki platili i 10 eura!

UČENICI “RUĐERICE” IZLAŽU U GISKO-U

Umjetna inteligencija u srednjoškolskoj lektiri

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nacionalni dan hitne pomoći