Sport
HNK CIBALIA

Nadigran lider mađarske treće lige
Objavljeno 7. veljače, 2019.
Nakon što su zbog snijega morali odgoditi dvije dogovorene utakmice, nogometaši Cibalije u srijedu su ipak odigrali drugu pripremnu utakmicu. Ovaj put za suparnika su imali mađarskog trećeligaša Szentlörinc. Nakon 2:2 protiv Čepina u prvoj pripremnoj utakmici Cibalia je u drugoj bila puno uvjerljivija. Mađarski suparnik svladan je sa 4:1. Dva pogotka za Cibaliju postigao je Mrkonjić, a jednom su strijelci bili Bajić i Suppiger.

U vinkovačkom taboru svi se nadaju kako će ih ubuduće vrijeme poslužiti da prije svega trenažni proces mogu odraditi u normalnim uvjetima.

- Snalazimo se kako znamo i umijemo. Malo treniramo na jednom pomoćnom igralištu, malo na drugom samo kako bismo koliko-toliko sačuvali travnjak, jer su zaista tereni mekani i grbavi od silne upotrebe. Ne žalimo se, jer od toga nema nikakve koristi, nego pokušavamo što bolje iskoristiti postojeće mogućnosti. Uvjeren sam da ćemo do kraja odraditi sve što smo zacrtali.

U Mađarsku je trener Tomić vodio igrače koji su bili spremni ili mogli ići, zbog obveza na radnom mjestu.

- U Mađarsku zbog viroze nije mogao ići Dogan, a zbog posla Lučić i Šest, dok je Kerić na postoperativnom oporavku. U Mađarskoj sam zato koristio 22 igrača, dao sam poluvrijeme svakome. Mogu reći da sam prezadovoljan načinom na koji su igrači odradili zadaće. Ovo neigranje utakmice kod igrača je potaknulo veliku želju za igrom, pa je bilo zaista dobrog nogometa. Trkački smo bili superiorni tijekom cijele utakmice, premda su i oni u svojoj trećoj ligi prvi, kao i mi. Mogli smo postići još koji pogodak, ali sam i ovim zadovoljan.

Kroz oblake se počelo probijati sunce, što je kod svih izazvalo pozitivne reakcije. U sljedećem razdoblju Vinkovčani nastavlju preko tjedna trenirati, a vikend je rezerviran za dvije utakmice.

- Tako će biti do kraja priprema. Do subote ćemo trenirati na našem stadionu, u subotu igramo u Otoku protiv domaćina, a u nedjelju igramo protiv Slavonca iz Komletinaca. U Otoku ćemo igračima dati priliku od 60 minuta, pa će u posljednjih 30 ući novi, a u Komletincima će biti obrnuto. Oni koji su igrali 30 u Otoku, u Komletincima će igrati 60 minuta. Želim svim igračima dati istu priliku da se dokažu na terenu. Jedno su treninzi, a drugo utakmice - zaključio je trener Vinkovčana. A. Grgić
Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike