Tehno
PRIJAVE DO 7. VELJAČE

Infobip otvorio program prakse za mlade IT inženjere
Objavljeno 1. veljače, 2019.
Kako je raditi kao inženjer u kompaniji koja svojim rješenjima dopire do više od sedam milijardi ljudi i uređaja? Odnedavno to mogu istražiti IT studenti koji se odluče prijaviti na Infobipov program prakse.

Prijave su otvorene do 7. veljače za studente preddiplomskog i dodiplomskog studija te nedavno diplomirane iz područja IT-a, i to za dvije pripravničke pozicije - Software Engineer (10-tjedni program) i Presales Engineer (dvotjedni program). Bez obzira na to vole li više kodirati ili žele brusiti znanje fokusirajući se na poslovnu stranu priče i kreirati tehnička rješenja prema klijentima, Infobip svim IT studentima nudi priliku za učenje. Praksa je regionalna, za Hrvatsku i BiH, a na svaki program se prima 25 studenata. Program je dio strategije kojom Infobip želi postati centar izvrsnosti inženjerstva koji će okupljati najbolje softverske inženjere na stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja i studentima omogućuje da razvijaju karijeru, steknu globalno iskustvo i rade na projektima od svjetskog značenja. Još su tri razloga za uključivanje u program:

- rad na razvoju rješenja koja koriste najpoznatiji svjetski brandovi

- prilika za učenje uz industrijske lidere i mentore

- iskustvo života i rada u najvećem regionalnom tehnološkom kampusu u prva dva tjedna programa.

“Program prakse je prilika da privučemo kvalitetne mlade ljude, omogućimo im zanimljive projekte, specifična tehnička znanja i priliku da osjete što znači raditi u globalnoj IT tvrtki. Infobipovo okruženje je multikulturalno, imamo 1400 zaposlenih stručnjaka i razvojne timove u više zemalja, a klijenti su nam globalni - od najinovativnijih kompanija iz Silicijske doline preko najvećih banaka u Aziji do ridesharing kompanija poput Ubera. Donedavno se AI, Machine Learning, chatbotove, IOT, VR/AR doživljavalo kao buzzworde, a danas te tehnologije imaju apsolutno smislenu i opravdanu primjenu i postaju realna potreba - i zato će projekti na našem programu prakse biti upravo iz tih područja. Mogućnost da mlada osoba radi i uči na taj način fantastična je prilika za ulazak u jedan doista drukčiji svijet”, izjavio je Izabel Jelenić, CTO Infobipa.

Program prakse u prva dva tjedna studente vodi u Vodnjan gdje će iskusiti život u najmodernijem tehnološkom kampusu u regiji - Pangea. Edukacijski dio programa za software inženjere kreće 25. veljače, a za presales inženjere 11. ožujka i uključuje predavanja te rad na projektu koji simulira stvarnost i priprema studente za svakodnevni rad u multikuturalnom okruženju.

Troškove prijevoza i smještaja u Vodnjanu pokriva Infobip, a više informacija dostupno je na Infobipovoj stranici.
Jasminka Knežević