Sport
UDRUGA NEBODERSKI TRKAČI

I Osijek dobiva adrenalinsku utrku - od prizemlja do vrha zgrade trčeći
Objavljeno 15. siječnja, 2019.

Dvojica osječkih entuzijasta, Božidar Krešić Deodat i Slavko Šimunović, krajem prošle godine sudjelovali su na popularnoj međunarodnoj utrci "Zagrepčanka 512", u kojoj je cilj u što kraćem roku pretrčati 490 stepenica, uspeti se do 25. kata i stići na vrh zagrebačkog poslovnog nebodera.

Krešiću i Šimunoviću svidio se taj pothvat i odlučili su i u Osijeku pokrenuti slične akcije - trčanje stubištem do vrha zgrade. Prvi korak napravili su 18. prosinca prošle godine kada je u Osijeku održana osnivačka skupština Udruge neboderski trkači. To je za sada prva i jedina takva udruga u Hrvatskoj koja prima članove, a želja im je da se što više Slavonaca uključi u ovakvo takmičenje. U Udrugu su dobrodošli svi, i stari i mladi, rekreativci i sportaši, oni koji se dugo bave rekreativnim trčanjem, i oni koji to tek planiraju.

Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unaprjeđenja sportske rekreacije u Slavoniji i Baranji kojima ujedno ostvaruje ciljeve razvijanja svijesti o sportskoj rekreaciji i organiziranje utrka neboderskih trkača.

Iako je osnovana krajem prošle godine ova udruga neboderskih trkača već ima ambiciozan plan za 2019. U prvom redu to je organizacija utrke u jednom od najviših osječkih nebodera, tzv. četverolistu, na kojoj se očekuje dolazak neboderskih trkača iz Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kosova i, naravno, Hrvatske. Iz Udruge najavljuju da bi na tom događaju, ako uspiju sve što su zamislili, moglo nastupiti oko tisuću trkačica i trkača. Uz to u planu je odlazaka na utrke te svladati - Avaz Tower Running u Sarajevu (780 stepenica i 36 katova), Geneks kulu u Beogradu (684 stepenice i 35 katova), Kristalnu palatu u Ljubljani (20 katova), zgradu RT centar Skopje (24 kata), Neboder u Prištini (42 kata), i Neboder 1 u Podgorici (16 katova).

Zainteresirani koji se žele učlaniti Udrugu neboderskih trkača mogu se javiti na broj telefona 091/ 602-007 ili na e- mail: entuzijastazauvjek@gmail.com. R.I.
ZA NASTUP SVAKOJ ZGRADI TISUĆU KUNA
Udruga neboderskih trkača uputila je pismo namjere predstavnicima i suvlasnicima zgrada u Osijeku s prijedlogom za suradnju. Svaka zgrada s malo više katova potencijalni je domaćin utrke i za to će dobiti novčanu naknadu. Utrka u samoj zgradi događa se oko sat vremena, a sve ostale aktivnosti (priprema i osvježenje poslije utrke), su izvan zgrade. Ako zgrada želi primiti trkače i biti domaćin utrke, za to će dobiti naknadu od tisuću kuna. Trka je od podruma do zadnjeg kata zgrade, a stanari za tu prigodu čak ne moraju niti micati stvari iz hodnika.
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike