Sport
ZIMA 2018./2019.

Gideon Brothersima iz Viljeva pobjednički pokal nakon šesteraca
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Hakl u organizaciji cluba Blues postao je zaštitni, zimski, sportski znak orahovačkog područja

Jedan od najstarijih malonogometnih turnira u Slavoniji i Baranji, onaj orahovački ‘‘Zima 2018./2019.‘‘, u organizaciji cluba Blues, spustio je zastor na svoje 31. izdanje. Ove godine zbog obnove orahovačke dvorane turnir je odigran u Čačincima.

Velika završnica započela je ogledom najmlađeg uzrasta (U-8) u kojem je ŠN Slatina svladala Papuk s 3:1. Najbolji je bio Luka Jurlina iz Slatine, najbolji vratar njegov suigrač Dario Tuzlak, a najboljim igračem proglašen je Tin Patkoš iz Papuka. U konkurenciji do deset godina slavio je NK Mattin Apartmani Settić, i to protiv ŠN FEŠK. Najbolji strijelac ove kategorije je Patrik Vidaković ŠN Fešk, vratar Leon Katruša iz pobjedničke momčadi, a najbolji igrač/igračica FEŠK-a Laura Ribić. Finale uzrasta do 12 godina donijelo je ogled MNK Apokalips Nova Bukovica i ŠN FEŠK. Nakon 0:0 precizniji iz penala bili su Bukovčani. Najbolji strijelac u tom uzrastu je Marko Jozić iz Voćina, najvratar Tomislav Volenik, ŠN FEŠK, a najbolji igrač Matej Bračun iz pobjedničke momčadi. U kategoriji do 14 godina naslov prvaka pripao je Slancima Zdenci, koji su s 5:0 svladali vršnjake iz Sladojevaca. Prvi strijelac ovog uzrasta je Dorijan Jakobek (FEŠK), a najbolji vratar i igrač su iz pobjedničke momčadi Petar Čiš i Matej Jukić. U juniorskom dijelu natjecanja finalni dvoboj OPG-a pripao je Rukavini iz Crkvara zahvaljujući pogotku Filipa Lončarevića. Prvi juniorski topnik je Matej Rukavina, vratar Petar Kratzl, a igrač Filip Lončarević, svi iz pobjedničke momčadi. U finalu mjesta sastali su se Voćin i Slatina. Voćinčani su zasluženo slavili nošeni Antom Vicićem, koji je postigao hat-trick. Najbolji strijelci su igrači Slatine Zdenko Lončarek i Patrik Fotez, a najbolji vratar i igrač iz Voćina Marin Jaković i Emanuel Jaković. U utakmici za treće mjesto kod seniora sastali su se čačinački Lješnjak united i Žali Bože Borik. Lješnjak je vodio 4:3 i u doslovno posljednjoj sekundi susreta Hrvoje Čović poslao loptu u mrežu i donio šesterce. I tu je bilo drame do posljednjeg šuta kada ulogu vratara preuzima ponajbolji ‘‘lješnjakovac‘‘ Elvis Mihaljević i brani udarac, da bi potom sam preuzeo odgovornost izvođenja šesterca i pogodio. U velikom seniorskom finalu sastali su se feričanački Džezeri CB Radić Osječko i Gideon Brothers iz Viljeva. Prvo poluvrijeme proteklo je gotovo u ispitivanju snaga, no u drugom u 32. minuti poveli su Viljevčani preko Pavla Vicića, a samo dvije minute poslije Marin Pavlović je poravnao. Do kraja su obje momčadi imale nekoliko prilika, no rezultat se nije mijenjao. U uvodu, na penale mirni su bili Kapraljević i Peharda odnosno Vicić i Prlić. Potom je šut Torčića obranio Knežević, a Marko Vincetić pogodio za veliko slavlje Gideon Brothersa, kojima je pripala nagrada od 16 tisuća kuna. Iz njihovih redova su i najbolji vratar i igrač Darko Knežević i Milan Prlić, a titulu najboljeg strijelca podijelili su Vladimir Torčić, Dino Milinović i Domagoj Ninčević.

Vladimir Grgurić
FINALE SENIORA
DŽ. CB RADIĆ       2 (1,0)

GIDEO BR.       3 (1,0)

ČAČINCI - Dvorana OŠ AG Matoš. Gledatelja: 400. Suci: Ivica Srednoselac i Tomislav Valent (oba Slatina) Strijelci: 0:1 P.Vicić 32.min. 1:1 Pavlović 34. min.

Penali: 1.0 Peharda, 1:1 A. Vicić, 2:1 Kapraljević, 2:2 Prlić, Torčić-Knežević brani, 2:3 Vincetić

DŽEZERI CB RADIĆ OSJEČKO- Banović, Peharda, Kundid, Purgar, Pavlović, Mikola, Marić, Jović, Kapraljević, Torčić, Jelčić, Amdidžić i Tomić. Trener: Željko Strilić

GIDEON BROTHERS – Knežević, Bockovac, Vicić A.., Vicić P., Vuković, Karamarković, Prlić, Janžek, Kopić, Vincetić i Grgić. Trener: Hrvoje Vincetić
Najčitanije iz rubrike