Tehno
BESPLATNA I DOSTUPNA ZA ANDROID I IOS

Aplikaciju Keks Pay koristi više od 10 tisuća građana
Objavljeno 4. siječnja, 2019.
Riječ je o prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu namijenjenom svim zainteresiranim korisnicima, neovisno o tome u kojoj banci imaju otvoren račun. Aplikacija se pokazala idealnom za rješavanje niza situacija sa zajedničkim prikupljanjem novca, posebice u blagdanske dane. Tako je u samo 15 dana inicirano oko pola milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 65 kuna. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS, a dnevni limit za transakcije po osobi je 1000 kuna.


"U dva tjedna od lansiranja dobili smo niz potvrda da Keks Pay rješava niz svakodnevnih problema – od podjele troškova za kave i ručkove, za organizaciju novogodišnje proslave, kupnju poklona, planiranje grupnog putovanja, skijanja i sl. Korisnici su jako zadovoljni jer je aplikacija jednostavna za korištenje, a i besplatna je. Mi ćemo se truditi slušati sve njihove zahtjeve kako bismo aplikaciju dodatno unaprjeđivali i poboljšavali njezine funkcionalnosti", ističe Dejan Donev, voditelj tima za digitalnu transformaciju u Erste banci koji je i razvio Keks Pay.


Keks Pay nastao je kao rezultat rada internog startupa koji je Erste banka pokrenula prije dvije godine. Erste banka želi promijeniti ustaljenu bankarsku praksu da klijenti prvo moraju otvoriti račun, a onda isprobati aplikacije i usluge banke. Keks Pay zato omogućuje korištenje aplikacije bez otvaranja računa i bez ikakvih troškova.M.R.