Svijet
PROSVJED U BEOGRADU

Poruka Vučiću: "Stop krvavim košuljama"
Objavljeno 16. prosinca, 2018.
Više tisuća Beograđana okupilo se u subotu na novom prosvjedu protiv nasilja naslovljenom "Stop krvavim košuljama", što je nastavak prošlotjedne akcije kada su građani prosvjedovali protiv režima Aleksandra Vučića. Na subotnjem skupu, koji je prošao bez izgreda, poručili su "da će istrajati u borbi do pobjede i pobijediti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao što su pobjedili bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića". Okupljeni su nosili transparente "Jedan od pet milijuna", "Počelo je", "Dosta majmuniranja, ovako više ne može". Prosvjednici su zviždali i dijelili bedževe i letke s natpisom "Počelo je" te izvikivali "Vučiću, lopove", "Barbara, javi se", ispred Skupštine Srbije uzvikivali su "Majo, Marjane", a s kamiona preko zvučnika puštana je glazba, između ostaloga i pjesme Đorđa Balaševića i EKV-a.

Glumac Tihomir Stanić rekao je da su se građani okupili zbog nepravde i govorio riječi pjesme "Balada o Stojkovićima". Prosvjed je održan u povodu napada na vođu srpske ljevice i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu. Stefanović je istaknuo kako Srbija ne smije biti "Srbija krvavih glava i košulja".
Sljedeći skup najavljen je za 16. siječnja iduće godine, na obljetnicu ubojstva umjerenog srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića, vođe Građanske incijative Sloboda-Demokracija-Pravda. M.Flego
Možda ste propustili...

POKUŠAVA SE SPRIJEČITI ŠIRI SUKOB NA BLISKOM ISTOKU

SAD, Britanija i EU uveli su nove sankcije Iranu nakon napada na Izrael

TEMELJNE VRIJEDNOSTI HUMANOSTI U OPASNOSTI

Ratovi i autoritarne vlade prijetnja ljudskim pravima

ZAKONODAVCI AMERIČKE DRŽAVE TENNESSEE ODLUČILI

Učitelji smiju nositi oružje

Najčitanije iz rubrike