Tehno
DOSTUPNA OD SREDINE PROSINCA

Predstavljena Nokia 8.1 - mobitel koji donosi izuzetne mogućnosti snimanja
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
HMD Global, dom Nokia telefona predstavio je Nokia 8.1 - novi cjenovno povoljni flagship, a kao i ostali Nokia pametni telefoni u ovoj kategoriji, uključivo nagrađivani Nokia 7 plus, i Nokia 8.1 udara snagom iznad svoje kategorije, pa donosi izuzetne mogućnosti snimanja uz visokoosjetljivu ZEISS optiku i optičku stabilizaciju slike (OIS).


Vlastita PureDisplay tehnologija zaslona s HDR 10 podrškom uz vjernu reprodukciju boja daje superprikaz i uz jaku dnevnu svjetlost, a chipset osigurava glatke performanse i do dva dana trajanja baterije. Sve to stiže u modernom paketu precizne izrade koju očekujete od Nokia pametnog telefona. Uz najnoviji Android 9 Pie, Nokia 8.1 donosi najbolji Android doživljaj s najnovijim inovacijama.


Glavna 12MP kamera sa ZEISS optikom vodeća je u industriji i ima superosjetljivi 1/2.55” senzor s 1.4-mikronskim pikselima za precizno prikupljanje svjetlosti te isporučuje izvanredno detaljne slike. Uz kombinaciju s optičkom stabilizacijom slike (OIS) i superbrzim autofokusom. Prilagodljiva 20MP prednja kamera omogućava vam da snimite vrhunske noćne selfije jer pojačava svjetlost koju bilježi tako što kombinira četiri piksela u jedan superpiksel. Također možete snimati noćne filmove kao profesionalac uz 4K video i visoko kvalitetni Nokia prostorni surround zvuk.


Kao drugi Nokia pametni telefon koji dolazi s PureDisplay tehnologijom za poboljšano iskustvo gledanja. Vizuali se podižu na novu razinu uz HDR 10 podršku koja isporučuje jači kontrast, odličnu oštrinu i više od milijardu individualnih boja kako bi se osigurala odgovarajuća bistrina slika čak i kada se nalazite u mračnoj sobi ili ste na izravnom sunčevu svjetlu. Igrate li igre ili gledate videozapise, vaš će vam zaslon omogućiti najbolji mogući doživljaj, a 6.18-inčni Full HD zaslon od ruba do ruba, s prekrasno obrađenim i čistim dizajnom. Sada možete uživati u omiljenim filmovima i aplikacijama na velikom ekranu i u pokretu, što je moguće uz ekran veći od nagrađivanog uređaja Nokia7 plus, koji ima zaslon veličine 6 inča.


U svojoj jezgri nosi snagu aluminijskog okvira serije 6000 s lijevanim centrom za efikasno korištenje materijala. Dolazi s Android 9 Pie operativnim sustavom, koji uključuje AI značajke koje čine vaš uređaj pametnijim i bržim te se prilagođava vašem ponašanju tijekom korištenja, pa tako vaš pametni telefon postaje sve bolji. Nokia 8.1 također kombinira mogućnosti Google Asistenta i Dual-Sight pa ćete tako moći tražiti Google Assistenta da snimi #Bothie fotografije i video, pa čak i zapovjediti da to odmah streama na YouTube, a sve to zbog praktičnosti i neometanog doživljaja.


Nokia 8.1 bit će na raspolaganju u tri kombinacije boja: plavo-srebrna, čelično-bakrena i željezno-čelična, od sredine prosinca po prosječnoj cijeni od 399 eura.M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike