Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Riječani u tri seta zasluženo osvojili osječki Gradski vrt
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Očekivalo se da će derbi trajati duže od 70 minuta, ali “mursaši” su imali večer darivanja

Mjesec dana trajala je pobjednička serija odbojkaša s Drave u Superligi. No, nakon četiri uzastopna slavlja, u derbiju 10. kola stigao je domaći poraz od Rijeke.

Tri boda otišla su za Kvarner, sasvim zasluženo, ali malo tko je mogao očekivati da će Rijeka sve obaviti u tri seta. Naime, prethodni ogled ovih momčadi bio je neizvjestan, Mursa-Osijek je u gostima kapitulirala tek nakon pet setova, no sada je sve bilo riješeno u 70 minuta. Derbi kola opravdao je očekivanja, sudar momčad iz vodećeg kvarteta najjačeg hrvatskog odbojkaškog razreda sigurno je zadovoljio malobrojne gledatelje. Naravno, oni su više očekivali od sasatava Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića, koji su tek na trenutke pokazali zašto su prije ovog dvoboja bili u pobjedičkoj seriji, te zašto su čak tri posljednje utakmice dobili u gostima. S druge strane, momčad Velimira Liverića također je pokazala zašto je najbliža pratnja trenutno vodećoj i neporaženoj zagrebačkoj Mladosti. Njima je gostovanje u gradu na Dravi sada, ali i ranije veliki izazov i motiv, a ovaj put posao su odradili bez pogreške, što se za "mursaše" baš i ne može tvrditi.

- Znali smo kakav nas protivnik čeka, te da ako želimo do bodova moramo biti na visokoj razini, onoj koju smo prezentirali u posljednjih nekoliko utakmica. Nažalost, to ovaj put nije bio slučaj - priznaje trener Teppert.

Njegova je momčad zakazala prije svega u prijmu riječkog servisa, koji nije bio i jedni gostujući adut. No, iz ovoga dijela igre proizlazili su svi problemi domaćina, koji nikako nije mogao razbiti ritam suparnika. Kad god bi se rezultatski izjednačio ili vodio (u rijetkim situacijama), Riječani bi servisima (Bogdanović, Osojnak, Jurišić) razbijali domaćinu samopouzdanje, koje je padalo kako je utakmica odmicala.

- Objektivno, najbolju smo prigodu imali u drugom setu, koji smo loše otvorili, ali smo uspjeli doći do vodstva 13:11. Ubrzo smo ponovo bili u zaostatku, a sve je počinjalo od doborog suparničkog početnog udarca. Nismo ga mogli kontrolirati, Rijeka je to maksimalno iskoristila. Ostale stvari u našoj igri nisu bile loše, ali protiv kvalitetnog protivnika ne smiješ imati toliko tehničkih pogrešaka - rekao je trener Murse-Osijek koja je protiv Rijeke otvorila seriju najtežih utakmica, odreda s klubovima iz gornjeg doma. Sada slijedi gostovanje u Kašteli, a posljednja utakmica u kalendarskoj godini je protiv zagrebačkih "mladostaša" u Gradskom vrtu. Stoga je teško očekivati da će se bodovni saldo puniti u 2019. godini.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike