Sport
ODBOJKA

Nakon pozitivnog niza slijedi teška serija utakmica
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Odbojkaši Murse-Osijek u posljednja tri kola u gostima su od devet mogućih bodova osvojili osam

Ostvarili su odbojkaši osječkog superligaša impresivnu seriju, sastav Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića uspješno krstari hrvatskim parketima u posljednja četiri kola. Začetak pobjedničke serije bio je u Gradskom vrtu protiv Siska, a nastavljena je na gostujućoj turneji, u kojoj je Mursa-Osijek znatno podebljala svoj saldo, koji nakon devet odigranih kola iznosi 18 bodova. Više imaju samo zagrebačka Mladost (27), Rijeka (22) te Mladost Ribola Kaštela (20), koja je u poretku ispred Osječana jer ima odigranu utakmicu više.

"Mursaši" u posljednja tri kola nisu bili ugodni gosti. Pobjeđivali su redom Split (3:1), Rovinj (3:0) i Centrometal (3:2), od devet mogućih, osvojili su čak osam bodova.

- Prije ove serije u prvenstvu smo odradili samo dva gostovanja, bod smo uzeli u Rijeci, dok nismo imali izgleda kod lidera prvenstva u Zagrebu. Ovi suparnici ipak nemaju kvalitetu tih momčadi, stoga smo znali da se kući nećemo vratiti praznih ruku. Pobjeda u Splitu pokazala je da imamo pravo na optimizam jer smo dobili iskusnog i kvalitetnog suparnika, okrenuli smo, nakon gubitka prvog seta, utakmicu potpuno u našu korist. Znali smo da ti bodovi neće imati vrijednost ako ih ne potvrdimo kod najslabijeg sastava u ligi. Rovinj nema boda, ali to nas nije zavaralo i opustilo te smo koncentrirano i rutinski odradili posao. Kod Centrometala smo bili u najvećem rezultatskom zaostatku, gubili smo 1:2, ali kada smo standardizirali prijam servisa, preuzeli smo kontrolu i došli do dva boda. Nismo uzeli sva tri, ali ovih osam potvrđuje da smo napravili odličan posao - zadovoljan je trener Teppert, koji je na klupi sjedio na prvom i posljednjem gostovanju. Ono u Rovinju je propustio zbog poslovnih obveza, ali njegov suradnik Bogdanović i igrači sve su odradili prema planu i dogovoru.

Nije Teppert u mogućnosti ići na svako gostovanje, ali sada je pred njegovom momčadi domaći ispit, i to vrlo zahtjevan. U subotu stiže drugoplasirana Rijeka.

- Zaželjeli smo se domaćeg parketa, nakon mjesec dana izbivanja veselimo se igranju pred našim navijačima. Pobjednička serija bit će na velikoj kušnji, stiže nam momčad koja je dosada izgubila samo jednu utakmicu. Nakon Rijeke čekaju nas do kraja godine još dva susreta, oba s momčadima iz gornjeg dijela poretka. Idemo u Kaštelu, pa stiže vodeća Mladost. Još jedna teška serija u kojoj ćemo tražiti svoju šansu da nešto i osvojimo - priželjkuje trener Murse-Osijek.

Nino Benčina
SUPERLIGA
1.Mladost       9       9       0              27:0       27

2.Rijeka       9       8       1              24:9       22

3.Mladost RK       10       7       3              22:13       20

4.Mursa-Osijek       9       6       3              20:14       18

5.Split       9       3       6              15:19       11

6.Centrometal       10       3       7              12:23       10

7.Sisak       9       1       8              7:25       3

8.Rovinj       9       0       9              3.27       0
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike