Sport
EURO RUKOMETAŠICA 2018.

S Nizozemkama oproštaj od EP-a
Objavljeno 5. prosinca, 2018.
Hrvatske rukometašice današnjom će utakmicom protiv Nizozemske zaključiti nastup u C skupini Europskog prvenstva, ali i svoj nastup u Francuskoj. Naime, to je postalo izvjesno nakon raspleta 2. kola naše skupine, koje se igra u Montbeliardu, a u kojemu je Hrvatska pretrpjela i drugi poraz, ovaj put od Mađarske, dok je Nizozemska u neizvjesnoj završnici svladala Španjolsku.

Uoči današnjeg posljednjeg kola, Hrvatska je jedina bez ijednog boda te čak i u slučaju iznenađenja protiv aktualnih svjetskih brončanih te europskih doprvakinja ne može izboriti drugi krug jer bi bila slabija u međusobnom omjeru i od Španjolki i od Mađarica.

Upravo je stoga ogled s našim susjedama bio presudan za izglede Hrvatske, što je uoči dvoboja isticao i izbornik Nenad Šoštarić. No, još jednom njegove igračice nisu uspjele svih 60 minuta parirati suparnicama. Promašaji te izgubljene lopte rano su gurnule susret u smjeru Mađarica, koje su već u prvom poluvremenu stekle osjetniju prednost. Bolja obrana u nastavku održavala je nadu u povratak, no od sredine drugog dijela bilo je jasno kako je to ipak neostvarivo. Svjestan razlike u kvaliteti bio je i Šoštarić, koji je ipak pronašao nešto s čime može biti zadovoljan.
- Bili smo bolji nego u prvom susretu, ali nažalost previše promašaja nas je udaljilo od boljeg rezultata. Međutim, zadovoljan sam prikazanim i činjenicom da su cure dale svoj maksimum. Uz dvije iskusne igračice koje su nam danas nedostajale uvjeren sam da se možemo nositi i s ove dvije ekipe od kojih smo izgubili na Euru. Imali smo previše otvorenih šuteva i promašenih zicera. Nema veze ne brinem se, na početku smo s jednom novom mladom ekipom i moramo ustrajati do njihova konačnog sazrijevanja - poručio je hrvatski izbornik, koji će danas sa svojim igračicama pokušati iskoristiti opuštenost Nizozemki te prirediti iznenađenje za oproštaj od Eura u Francuskoj.G. Roguljić
Skupina C
Mađarska - Nizozemska 25:28, Španjolska - Hrvatska 25:18, Hrvatska - Mađarska 18:24, Nizozemska - Španjolska 28:27

1. Nizozemska*2*2*0*0*56:52*4

2. Španjolska*2*1*0*1*52:46*2

3. Mađarska*2*1*0*1*49:46*2

4. Hrvatska*2*0*0*2*36:49*0

Danas se sastaju Nizozemska - Hrvatska (u 18 sati) i Mađarska - Španjolska (u 21 sat).
Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

Najčitanije iz rubrike