Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA REALNI NAKON PORAZA

Škorić: Rijeka je bila bolja, da nije Malenice, primili bismo pet komada
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
Teško je prisjetiti se kada su nogometaši Osijeka nakon susreta u svom Gradskom vrtu tako jednoglasno priznavali kako je gost apsolutno zasluženo odnio sve bodove. Tako je bilo nakon poraza u subotnjem derbiju od Rijeke, trećeg uzastopnog na domaćem terenu, poslije kojeg je kolektivna ocjena bila da su bijelo-plavi s tih 1:2 još i dobro prošli.

Jasno je stoga kakav je bio odnos snaga na terenu, što je istaknuo i kapetan Osijeka Mile Škorić, kojemu nije jasno kako je njegova momčad odigrala tako slabo i bezidejno.

- Nakon onih prijašnjih poraza, sada prvi put moram reći kako je zaslužena pobjeda Rijeke. Idealno smo otvorili utakmicu, zabili odmah pogodak i nije moglo biti bolje, a što nam se onda dogodilo, ne znam. Ni agresivnosti, ni ideje, stalno su bili brži, svaka druga lopta bila je njihova, prekidi... znači, sve je ovaj put bilo na njihovoj strani, nažalost. Da nije bilo Malenice, primili bismo četiri-pet "komada". To nam se već par puta događalo. Kad povedemo, kao da se ugasimo i onda se počnemo uvlačiti, a Rijeka je predobra i preiskusna momčad da to ne bi iskoristila. Valjda dođe i takav dan kada jednostavno ništa ne ide. Nema se što drugo reći, nego zasluženo slavlje Rijeke. Najviše nam je žao što smo pripustili priliku zasjesti na drugo mjesto i dočekati Hajduk u još boljem tonu. Ništa, moramo se sada vaditi na Hajduku, što isto neće biti lako. Kup je jedna utakmica, nezgodan je uvijek, ali moramo isprati ovaj poraz i nadam se da ćemo proći u polufinale.

Tomislav Šorša nakon tri mjeseca odigrao je prvenstvene minute, a početak je teško mogao i bolje zamisliti. Iskoristio je pogrešku Mamića te donio rano vodstvo Osijeku, no nakon toga sve je bilo na strani gostiju.

- Zabili smo rani gol, a poslije toga sve je otišlo nizbrdo. Počeli smo loše igrati, Rijeka je dominirala i bila bolja u svim segmentima nogometne igre. Dobili smo dva gola iz prekida, ali zasluženo su pobijedili. Ne sjećam se kad nas je tako netko nadigrao u Gradskom vrtu. Ne znam što nam je bilo, ali definitivno jedna od lošijih utakmica s naše strane. No, što je tu je, za par dana imamo već novu utakmicu, treba se što prije podignuti i dobiti Hajduk te proći u Kupu. Šteta ovog poraza, jer sve nam se idealno posložilo u borbi za drugo mjesto i s ovim bodovima sve bi bilo puno lakše. Ali, to je nogomet, nećemo se predati, idemo se boriti dalje i pokušati dobiti ostale utakmice do kraja.

Pobjedu Riječanima donio je raspoloženi Antonio Mirko Čolak, koji je osim dva pogotka imao još nekoliko odličnih prilika. Napadač gostiju istaknuo je kako ih rano primljeni pogodak nije šokirao, naprotiv, te da su pobjedu mogli i ranije osigurati.

- Znali smo da možemo očekivati jako tešku utakmicu u Osijeku, koji je jaka momčad, pogotovo na svom terenu. Primili smo glupi gol na početku, ali i dalje smo vjerovali u sebe jer znamo što možemo. Isplatilo se, stvarali smo prilike, mogli smo zabiti još poneki pogodak i zasluženo smo dobili. Ovo je nastavak naših dobrih igara,i protiv Dinama smo bili dobri, i tako moramo nastaviti jer se uvijek može još bolje. Malenica je vrlo kvalitetan vratar i takav je život napadača, morate se naći u prilici, ali nemoguće je sve zabiti. No, vjerovao sam u sebe, znao da ću se opet naći u situacijama i tako je i bilo. Zabio sam za pobjedu i ne može biti bolje za mene. Od dolaska Bišćana i za mene se sve promijenilo, vratilo mi se samopouzdanje, a to se vidi i kod ostalih, moramo samo nastaviti - rekao je dvostruki strijelac Čolak.
G. Roguljić

 
Antonio Mirko Čolak

napadač Rijeka

Primili smo glupi gol na početku, ali i dalje smo vjerovali u sebe jer znamo što možemo. I to se isplatilo.
HENTY OPET IZVAN MOMČADI
 
Nigerijac Ezekiel Henty opet nije konkurirao za momčad u susretu protiv Rijeke. U subotu ujutro prijavio se u osječku Kliničku bolnicu zbog bolova u prsima. Pretragama su utvrđeni lakše tegobe sa želudcem, a Henty je čak želio i igrati, no trener Zoran Zekić oktlonio je takvu mogućnost s obzirom na to da je Henty cijelo jutro proveo na pretragama. Zekiću je već puna kapa tih misterioznih zdravstvenih problema koji mu napadaju momčad, a Henty otkako je došao u Osijek više je vremena proveo na liječenjima nego na terenu. Pitanje je koliko će još strpljenja s njim imati u Gradskom vrtu jer on pripada u skupinu najbolje plaćenih igrača, a zasad još nije opravdao svoja primanja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike