Sport
TIN JEDVAJ, JUNAK POBJEDE NAD ŠPANJOLSKOM

Nije bitno što igram,
važno mi je igrati
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Neočekivani junak. Tako su inozemni mediji nazvali Tina Jedvaja nakon pobjede nad Španjolskom i njegova dva pogotka, od kojih je onaj u trećoj minuti sudačke nadoknade donio golemo slavlje Hrvatskoj. Bili su to Jedvajevi prvi pogotci u dresu reprezentacije. Nogometaš još jedan izdanak omladinske škole Dinama, s nogometnim genima, sin nekadašnjeg nogometaša mostarskog Veleža Zdenka Jedvaja, sam je otkrio kako se ne sjeća kada je postigao dva pogotka na jednoj utakmici.

- Jednom sam u Bundes ligi postigao gol i autogol - rekao je Jedvaj.

Nakon susreta Dejan Lovren rekao je kako se ne može sjetiti da je Jedvaj ikada zabio na treningu. U zadnje vrijeme zabija. Prije reprezentacije zabio je i za Bayer u Europskoj ligi.

- Da, istina, krenulo me. Stvarno se dobro osjećam. Neko je valjda dobro vrijeme za mene. Vjerujem kako je ono lošije razdoblje iza mene. Meni je važno da sam što duže zdrav. Nije lako ako šest mjeseci igraš, i ako si u pogonu, i onda tri-četiri mjeseca ne igraš. Ali, vjerujem da sada ide nabolje.

Nakon ozljeda i bolesti igrača na lijevom beku Jedvaj je za Španjolce na kraju bio Dalićevo rješenje za hrvatsku goruću poziciju lijevog braniča.

- Zezali smo se da je kod nas u Hrvatskoj gore biti taj lijevi bek nego političar. Već sam uoči prve utakmice protiv Engleske rekao - što god da igram, dat ću sve od sebe. Izbornikovu odluku sam prihvatio. A, što da radim? Nije bitna pozicija koju igram, uvijek želim dati maksimum. Naravno, nekada ispadne bolje, nekada lošije. Sve je to nogomet.

Novinari su Jedvajevu utakmicu protiv Španjolske nazvali "utakmicom života".

- Da, u reprezentaciji je sigurno ovo moja utakmica života. Postigao sam dva pogotka, ali mislim da je najvažnija momčad i timski duh, zato bih čestitao i zahvalio svim suigračima. Bila je teška utakmica, znali smo da moramo pobijediti kako bismo imali šansu biti prvi u skupini. Španjolska će uvijek stvoriti neke šanse, ali mislim da smo ih sveli na minimum.

U nedjelju utakmica koja odlučuje o prvom mjestu u skupini.

- Idemo u Englesku biti prvi. Krasi nas taj timski duh i mislim kako smo svi u ekipi o dobroj formi, igramo u kontinuitetu, a to je važno. Vjerujem da zanos i kvalitetu koju smo prikazali protiv Španjolske možemo ponoviti i u nedjelju u Londonu.

Pohvalio je naravno i navijače.

- Drago mi je da je bio pun stadion. Vjerujem kako će naših navijača biti na Wembleyu, a ova slika koja je bila sada u Maksimiru, bit će i ubuduće na našim utakmicama - zaključio je Jedvaj, naša "Katica za sve".

Krešimir Lacković
LOVRENOV OBRAČUN S RAMOSOM
Sukob Dejana Lovrena i Sergija Ramosa očito traje dugo, možda još od finalne utakmice Lige prvaka između Reala i Liverpoola, a sada se prenio i na reprezentaciju. Na konferenciji za novinare Sergio Ramos u Zagrebu je Lovrenovovo osporavanje njegove titule najboljeg braniča svijeta nazvao frustriranima. Lovren mu nije ostao dužan. U miks zoni otkrio je kako je od španjolskih igrača čestitao samo Alvaro Morata.

- Mi smo Španjolce pozdravili nakon onog teškog 6:0 poraza. Jest, bila je sramota, ali smo pokazali da smo fair-play ekipa. A oni... - ljutito je sipao Lovren, koji se s Ramosom obračunao i preko instagrama. Poslao mu poruku “Pa ti pričaj majstore na konferenciji”! Nazvavši potom Španjolce, neprimjereno, običnim pi...
Tin Jedvaj

hrvatski reprezentativac

Kod nas u Hrvatskoj gore je biti taj lijevi bek nego političar. Već sam uoči prve utakmice protiv Engleske rekao - što god da igram, dat ću sve od sebe.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike