Sport
NK OSIJEK II

Kada gube, uglavnom im se to događa nesretno
Objavljeno 13. studenog, 2018.
Druga momčad Osijeka doživjela je u Čakovcu treći drugoligaški poraz. Kada gube, Osječanima se to uglavnom događa protiv momčadi koje se bore za bijeg s dna tablice, a porazi im se događaju u dramatičnim okolnostima. Protiv Dugopolja, koje je tada bilo na samom dnu ljestvice, izgubili su u sudačkoj nadoknadi, a slično im se dogodilo i u susretu s Međimurjem koje je u taj susret ušlo s nizom od pet uzastopnih poraza. Osijek II je u tom susretu prvi došao u vodstvo početkom drugog dijela susreta, ali ga nije uspio sačuvati, jer je Režić u prvoj minuti sudačke nadoknade majstorski pogodio iz slobodnog udarca i momčad Dine Skendera ostavio praznih šaka. Dakle, dva od tri poraza koja su doživjeli stigla su na isteku vremena.

- Valjda je to škola koju moramo proći. Nismo igrali loše, ali smo u završnici bili dekoncentrirani, što je domaćin kaznio. Poraz kao poraz, nikada nije dobro došao, ali nećemo zbog njega dramatizirati. Još uvijek smo u vrhu ljestvice i ostalo nam je još na pravi način odraditi susret protiv Hrvatskog dragovoljca pa ćemo onda podvući crtu na ovu polusezonu - rekao je Dino Skender, trener Osijeka II.

Prvi dio sezone već se sada može ocijeniti kao uspješan. Uoči starta prvenstva malo tko je očekivao kako će osječka momčad biti tako visoko plasirana. No, daleko je važnije što se u njoj, tijekom ove jeseni, iskristaliziralo nekoliko imena koja će vrlo brzo moći konkurirati i za prvu momčad.
D.Keler
PILJ, ŠUTALO, ŠPOLJARIĆ...
Tijekom prvog dijela sezone trener Zoran Zekić već je koristio igrače koji su sezonu započeli u drugoj momčadi. Danijel Lončar i Marin Pilj dobili su ozbiljniju minutažu u Prvoj ligi, zaigrao je i Boško Šutalo, a od zime će među prvotimce sigurno biti prebačen, trenutačno, prvi strijelac Druge lige Josip Špoljarić. Tu popis zanimljivih igrača ne završava. Ako bude zdrav, participirati bi mogao početi Luka Marin jer lijeva strana obrane nema zamjenu za Janžu, tu je i Tayls, a na stoperu bi mogao pripomoći Ricardo Bagadur. Uglavom, druga momčad opravdava svoju svrhu.
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike