Sport
DRUGA HNL

Marin i Daku srušili Zadrane i donijeli Osijeku II nova tri boda
Objavljeno 6. studenog, 2018.
Druga momčad Osijeka zabilježila je novu drugoligašku pobjedu. Ovaj je put u Gradskom vrtu pao Zadar. Bijelo-plavi su tek u samom finišu potvrdili pobjedu, iako su to mogli učiniti mnogo ranije da su iskoristili neku od brojnih prilika. Prvih pola sata nije se događalo doslovce ništa. Osječani su imali više loptu u svom posjedu, ali napadačke akcije nisu im bile tečne. I onda u posljednjih 15 minuta prvog dijela obje su momčad iznenada živnule. Na to ih je vjerojatno potaknuo vodeći pogodak Osijeka. U 31. minuti Marin je fino spustio dugačku loptu za Pilja, a ovaj mu je odmah vratio, a Marin je bez oklijevanja s 13-14 metara opalio neobranjivo pod gredu - 1:0. Nakon toga tempo igre posve se promijenio pa su obje momčadi mogle postići još poneki pogodak do odmora. Najbliže tome bili su Osječani u 39. minuti kada je Talys ubacio zdesna na drugu stranu gdje je Marin "uhvatio" volej, njegov udarac je blokiran, a na odbijanac je natrčao Caimacov i s 13-14 metara ciljao u donji desni kut i pogodio vratnicu. Zadar je pak teško dolazio do prilika, a kada je uspio bio je to plod pogrešaka osječke momčadi u dodavanjima ispred svog kaznenog prostora. Takvu je jednu situaciju umalo kaznio Župan u 41. minuti kada je izbio ispred Kukića i pucao pored vrata, minutu kasnije isti igrač je šutirao s 18 metara, Kukić je kratko je odbio loptu do Majića, ali je onda i ispravio svoju pogrešku obranivši pokušaj napadača Zadra. Osijek s napadima nastavio i u nastavku susreta, pa je u prvih deset minuta drugog dijela imao tri velike prilike. U svim je akcijama bio prisutan Pilj. U 46. minuti dobro ga je uposlio Špoljarić, ali je Piljev udarac sa desetak metara iskosa završio pored desne vratnice. U 53. minuti Pilj je u dobru priliku gurnuo Marina, ali je Pinčić na vrijeme napustio vrata i obranio udarac. Najbolja od te tri prilike bila je u 57. minuti, asistirao je Žaper, Pilj je izbjegao zaleđe, izišao sam pred Pinčića i pokušao ga prebaciti, no učinio je to nonšalantno i lopta je završila u rukama gostujućeg vratara. Nakon toga Osijek kao da se ispucao, pa je došao red na goste. Imali su dvije dobre prilike, u oba navrata u njima se našao Petković. Prvo je u 75. minuti njegov prizemni udarac obranio Kukić, a tri minute kasnije nakon ubačaja Majića glavom je pucao pokraj vrata.
Završnica susreta protekla je u nastojanjima Zadrana da izjednače, ali umjesto toga primili su drugi pogodak. U sudačkoj nadoknadi Talys je pobjegao po lijevoj strani, uposlio Dakua koji je bio sam pred Pinčićem i pogodio za 2:0. D.Keler
OSIJEK II **2 (1)

ZADAR**0

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 200. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad) - 7. Strijelci: 1:0 Marin (31), 2:0 Daklu (90+2). Žuti kartoni: Talys, Ćosić, Plum (Osijek), Župan, Tokić (Zadar). Crveni kartoni:

OSIJEK II: Kukić 6, Ćosić 6,5, Bagadur 7, Radeljić 6 (od 81. Plum), Talys 7, Žaper 6,5, Soldić 6,5, Caimacov 6,5 (od 77. Daku 6,5), Marin 7,5, Špoljarić 6,5 (od 87. Barišić -), Pilj 7.

ZADAR: Pinčić 6,5, Surać 5,5 (od 46. Petković 6), Tokić 6, Jerbić 6, Iveljić 5,5, Sarić 5,5, Lepinjica 6, Župan 6, Majić 6, Jurić 5,5, Repić 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: LUKA MARIN (OSIJEK)

Rezultati 11. kola: Hajduk II (Split) - Sesvete 1:0, Varaždin - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) 0:2, Kustošija (Zagreb) - Šibenik 0:1, Dugopolje - BSK (Bijelo Brdo) 2:0, Lučko - Solin 2:0, Dinamo II (Zagreb) - Međimurje (Čakovec) 1:0 i Osijek II - Zadar 2:0.


U 12. kolu, 9., 10. i 11. studenoga, sastaju se: Međimurje - Osijek II, Solin - Zadar, Šibenik - Varaždin, Hrvatski dragovoljac - Dinamo II, Sesvete - Kustošija, Lučko - Dugopolje i BSK - Hajduk II.

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike