Sport
BIJELO-PLAVI NASTAVILI POBJEDNIČKI NIZ

Osijek preokretom u
nastavku svladao „fenjeraša“
Objavljeno 20. listopada, 2018.
RUDEŠ – OSIJEK 1:4 (1:0)
ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 300. Sudac: Igor Križarić (Čakovec) – 6,5. Strijelci: 1:0 Mrkonjić (9), 1:1 Škorić (53), 1:2 Marić (55), 1:3 Hajradinović (59-11m), 1:4 Boban (81). Žuti kartoni: Boršić, Filipović, Da Silva, Obanor (Rudeš), Škorić, Bočkaj, Pilj, Marić (Osijek). Crveni kartoni:
IGRAČ UTAKMICE: PETAR BOČKAJ (OSIJEK)
RUDEŠ:  Banić 6, Filipović 5,5, Pantalon 5,5, Obanor 5,5, Boršić 5,5 (od 49. M.L. Vojković 5), Da Silva 5,5, Kalik 6, Jukić 5,5 (od 71. Petrović 5), Tomičić 6 (od 60. Henriquez 5), Falinski 6, Mrkonjić 5,5.
OSIJEK: Malenica 6,5, Šutalo 6,5, Škorić 7, Lončar 6,5, Janža 6,5, Pušić 6 (od 77. Ćavar -), Kamenar 6 (od 82. Pervan -), Bočkaj 7,5, Hajradinović 7 (od 70. Pilj), Boban 7, Marić 7.
Na koncu je to ispala rutinska pobjeda, ali nakon prvih 45 minuta slika Osijeka nije bila obećavajuća. Jeftino primljen pogodak u početku susreta prijetio je problemima za bijelo-plave, ali u nastavku susreta su pokazali željeno lice. Bili su daleko goropadniji i što je najvažnije efikasniji, pa su u samo šest minuta zabili tri pogotka i osigurali su treću uzastopnu pobjedu na gostovanjima koju su do kraja susreta dodatno uljepšali i četvrtim pogotkom.
Rano vodstvo Rudeša
Osijek je kilavo ušao u utakmicu i to je brzo platio primljenim pogotkom. Već u devetoj minuti Rudeš je došao u vodstvo nakon situacije koja je morala biti bolje raščišćena. Tomičić je ubacio prizemnu loptu zdesna, Šutalo je mogao i morao na taj ubačaj, koji je imao na nozi, daleko odlučnije reagirati, no on je vratio loptu Tomičiću koji je iz drugog pokušaja pronašao Mrkonjića na drugoj vratnici, a njemu nije bilo teško iz blizine pogoditi nezaštićenu mrežu – 1:0. Bilo je to valjda nešto najgore što se bijelo-plavima moglo dogoditi jer se Rudeš nakon tog ranog vodstva posve zatvorio, a Osijek je imao potpunu kontrolu igru, ali se mučio s probijanjem dvostrukog bloka koji je postavio domaćin. Prvu priliku Osijek je imao 15. minuti  kada je Kamenar ubacio iz lijevog kuta, Marić je ostao posve sam na drugoj vratnici, ali je umjesto mreže sa šest-sedam metara, pogodio vratara Banića u noge. Kružili su Osječani oko obrane Rudeša kao „mačak oko vruće kaše“, ali akcije im nisu bile ni tečne, a ni dovoljno okomite kako bi ozbiljnije naštetile domaćinu. Tek u 36. minuti stigla je nova mogućnost za poravnanje rezultata. Hajradinović je ubacio loptu na drugu vratnicu gdje Boban pucao glavom i pogodio vratnicu, a odbijanac je u došao do Kamenara koji je bio u dobroj poziciji na sedam-osam metara od vrata, ali je njegov udarac završio u bloku. Do odmora stigao je još jednom prijetiti Rudeš preko Filipovića čiji je udarac završio visoko preko vrata.
Ekspresni preokret
Osijek je u početku drugog dijela u samo dvije minute uspio napraviti potpuni rezultatski preokret. Bočkaj je u tome imao glavnu ulogu iako nije bio strijelac već dvostruki asistent. Prvo je u 53. minuti ubacio iz slobodnog udarca na drugu vratnicu, a tamo je bio Škorić i nogom iz blizine pogodio mrežu -1:1. Samo dvije minute kasnije prvo je Škorić, nakon Bočkajevog kornera,pucao glavom sa šest metara, a Banić je odlično intervenirao, no u nastavku akcije lopta je opet došla do Bočkaja koji je poslao još jedan precizan ubačaj koji je Marić glavom sproveo u mrežu – 1:2. I tada je Osijek namirišao krv, pa je u 57. minuti Pušić odlično proigrao Marića koji nije uspio matirati Banića u situaciji „jedan na jedan“, no samo minuti kasnije, Osijekov centarfor pao je u kaznenom prostoru u dvoboju s Vojkovićem, a Križarić je pokazao na kazneni udarac. Čak se dodatno konzultirao sa pomoćnikom Nikolom Kečkišem i ostao pri svojoj odluci, pa Hajradinović uzeo loptu i s „bijele točke“ bio siguran i donio Osijeku ugodnu prednost – 1:3. Tako su bijelo-plavi upravim „blitz kriegom“ u samo šest minuta iz gubitničke došli u pobjedničku poziciju.  U 66. Minuti mogao je Osijek i do četvrtog pogotka kada je Hajradinović povratnom loptom pronašao Marića na 15-ak metara od vrata, a ovaj pucao visoko preko vrata. Minutu kasnije domaćin je poslao upozorenje Osijeku kako se ne smije opustiti kada je Falinski došao sam pred Malenicu koji je uspio zaustaviti njegov udarac.  Nakon toga utakmica se malo razvodnila, ali su bijelo-plavi agilniji i efikasniji pristup u nastavku susreta naplatio i četvrtim pogotkom. Dogodilo se to u 81. minuti kada je opet najveći dio posla obavio Bočkaj, povukao loptu po desnoj strani, pa idealno uposlio Marića koji je nesebično uposlio Bobana na drugoj vratnici, a njemu nije bilo teško gurnuti loptu u praznu mrežu. D.Keler 
Najčitanije iz rubrike