Sport
"KAUBOJ" POSTAO "GROM"

NEXE je Halila Jaganjca
uspio preoteti velikima
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Mi smo razvojni klub i zato smo Jaganjcu zanimljivi, kazao je Josip Ergović, predsjednik NEXE-a

U rukometnim krugovima čudno zvuči da se jedan od najdarovitijih igrača u Europi uz ponude brojnih top-klubova odlučio za dolazak u NEXE. Bez obzira na to što se o NEXE-u već zna. Halil Jaganjac, 20-godišnji hrvatski rukometni reprezentativac, naime, potpisao je četverogodišnji ugovor s našičkim SEHA ligašem.


Jaganjac će danas za Metalurg protiv Tatrana odigrati oproštajnu utakmicu, a momčadi Hrvoja Horvata priključit će se nakon reprezentativne stanke. No, već u ponedjeljak pojavit će se u Slavoniji, na okupljanju reprezentacije u Osijeku, gdje će Hrvatska u četvrtak, 25. listopada, ugostiti Švicarsku.
Dolazak Jaganjca u Našice teško je uspoređivati s nogometnim transferima. Otprilike, kao da je prije 15-ak godina u klub sličnog ranga, pokraj "živog" Zagreba, stigao Blaženko Lacković. A Jaganjac trenutačno ima i bolju statistiku od Lacove u istim godinama. Peti je strijelac Lige prvaka, prošle godine najbolji strijelac SEHA Gazprom lige.
- Iskreno, i nas je sve to iznenadilo. Velika je to stvar za naš klub koji više neće doživljavati kao onaj iz kojeg odlaze igrači u najkvalitetnije klubove, nego koji može i privući vrhunske igrače - rekao je Josip Ergović, predsjednik RK-a NEXE, otkrivajući nam da je dogovor zapravo postignut elektronskim putem, koji ima pravnu važnost.
A priča nije baš od jučer. Prije mjesec i pol dana NEXE je gostovao u Avtokomandi. Načulo se da je Metalurg u problemima.
- Poslije utakmice upitao sam Jaganjca je li možda zainteresiran za dolazak. On je rekao da nema ništa protiv, ali nas je uputio na starijeg brata koji vodi tijek karijere. Susreo sam se s njim i rekao nam je da je od bivših igrača NEXE-a čuo sve pohvale i da su procijenili kako mu je trenutačno više koristan dolazak u sličan razvojni klub za mlade igrače negoli odmah otići u top-klub i da im je razvoj trenutačno važniji od novca. Nije tajna, Halila su željeli i oni najveći klubovi (Kielce, Meškov, PPD Zagreb), no procjena Jaganjčevih je da tek kroz godinu-dvije ode u vrhunski klub kada bude spreman biti i nositelj u njemu.
Neko vrijeme pregovori su zamrli, no onda je NEXE poslao službenu ponudu na koju je vlasnik Metalurga Minčo Jordanov pozitivno odgovorio, a u četvrtak navečer i službeno je posao okončan.
Ergović je naglasio kako je posao postignut na zadvoljstvo svih triju strana. Znači, nije se dogodio raskid ugovora na štetu kluba, o čemu su pisali neki makedonski mediji. Znači, NEXE će za Jaganjca platiti odštetu. Ergović ne otkriva njezinu visinu, premda makedonski mediji spominju iznos veći od 100 tisuća eura!
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike