Sport
OSIJEK KELME DOČEKUJE UNIVERSITAS

Sve osim pobjede težak je podbačaj
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Osječki malonogometaši propustili su u prošlom kolu veliku priliku imati maksimalan učinak nakon dva odigrana kola Prve HMNL. Imali su na poluvremenu u gostima kod Alumnus Seveta vodstvo od 2:0, ali su u nastavku utakmice to uspjeli ispustiti te ostati praznih šaka. Nema dvojbe kako će trenera Marina Smoju i njegovu momčad taj kiks još proganjati neko vrijeme, jer su već u ranoj fazi sezone mogli napraviti veliki korak prema mirnom životu. Međutim, Osječani nikada nisu voljeli lagodan život, pa zašto bi tako živjeli u ovom prvenstvu.
- Još mi se po glavi vrzma ta utakmica s Alumnusom. Imali smo vodstvo i potpunu kontrolu utakmice, a u nastavku su nam se ponovile neke stare boljke. Opet smo loše ušli u drugo poluvrijeme, primili neke jeftine pogotke i to nas je na koncu skupo koštalo. Propustili smo veliku priliku, ali iz te kože ne možemo - kaže Marin Smoje.
Vremena za plakanje nema, jer večeras je pred Osječanima još jedan susret protiv suparnika kojeg se doživljava izravnim konkurentom na rezultatskom planu. U Zrinjevac stiže novi prvoligaš Universitas iz Splita. Zato priču iz Sesveta treba potisnuti u drugi plan, jer nema smisla plakati za onim što je postalo "voda koja je prošla ispod mosta". Osječanima je ždrijeb dao pogodnost ili muku da u prva dva domaća susreta igraju protiv novih momčadi u eliti. Susret s Jesenjem bio je dramatičan, ali je na kraju iščupana pobjeda. Scenarij koji bi bilo poželjno izbjeći ovaj put. Naravno, samo kada je u pitanju fabula utakmice. Krajnji ishod bio bi prihvatljiv.
- To je susret koji za nas ide u red onih gdje nam je sve osim pobjede težak podbačaj. Međutim, to ne znači kako nas čeka lagana šetnja u toj utakmici. Universitas je u prošlom kolu svladao Split i to dovoljno pokazuje koliko mogu biti neugodni. Individualno su jaka momčad, a najjača karika im je odlični vratar Franko Bilić koji je bio i reprezentativac. Opet se ne želim previše trošiti na njih, jer mi smo ti koji se moraju nametnuti u toj utakmici. Igramo na svom parketu, a to znači kako nam je dovoljno dobra samo pobjeda - odlučan je Smoje.
Dobra je vijest što nema kadrovskih problema. Svi su zdravi, suspendiranih nema, a to bi trebala biti garancija osvajanja novih bodova. Posebno ako se u red bar malo dovede defenziva, jer Osijek Kelme je u dva kola primio osam pogodaka, što je definitivno previše. Opet su to bile prve utakmice u sezoni i za očekivati je kako je osječka momčad sposobna popraviti taj segment igre.
Večerašnji susret Osijek Kelme - Universitas igra se u dvorani Zrinjevc, s početkom u 20 sati. D.Keler
Dalibor Keler
TABLICA

1.Uspinjača**2**2**0**0**11:5**6

2.Novo vrijeme A.**2**2**0**0**9:5**6

3.Alumnus**2**2**0**0**7:3**6

4.Square**2**1**1**0**8:5**4

5.Osijek Kelme**2**1**0**1**8:8**3

6.Universitas**2**1**0**1**4:7**3

7.Crnica**2**0**1**1**8:9**1

8.Jesenje**2**0**1**1**8:9**1

9.Brod 035**2**0**1**1**6:8**1

10.Vrgorac**2**0**1**1**5:8**1

11.Futsal Dinamo**2**0**1**1**4:7**1

12.Split**2**0**0**2**1:5**0
PAROVI 3. KOLA
U 3. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Fustal Dinamo (Zagreb) - Crnica, Split - Brod 035, Vrgorac - Jesenje, Square (Dubrovnik) - Alumnus Sesvete, Osijek Kelme - Unirvesitas (Split), Uspinjača Gimka (Zagreb) - Novo vrijeme Apfel (Makarska)
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike