Tehno

SAP u Zagrebu prezentirao blockchain i strojno učenje
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Turneja The Intelligent Enterprise predstavlja iskorak za SAP u pogledu digitalnog iskustva koje nudi korisnicima.
Softverska kompanija SAP, u sklopu europskog projekta The Intelligent Enterprise – Innovation on the Move, pokazala je u Zagrebu kako se tehnologije poput blockchaina, Interneta stvari i strojnog učenja mogu primijeniti u različitim industrijama
Za tu svrhu, u Zagreb je stigao SAP-ov posebno tehnološki opremljen kamion koji je posjetiteljima omogućio interaktivno iskustvo u 360 stupnjeva uz zaslone osjetljive na dodir i kontrolu glasom. Korisnici iz vodećih domaćih kompanija kroz prezentacije specifično prilagođene njihovim industrijama saznali su kako mogu koristiti nove tehnologije u svakodnevnom poslovanju. Tom prigodom SAP-ovi su stručnjaci predstavili inovativna rješenja koja tvrtkama pomažu da povećaju učinkovitost, ali i zadovoljstvo kupaca. Unutar kamiona stvoren je alternativni svijet gdje su posjetitelji mogli vidjeti kako inovacije podupiru život u budućnosti: od digitalnih lanaca opskrbe i pametnih rješenja za osiguravateljsku industriju do holističkog upravljanja ljudskim potencijalima.
Događanje je privuklo i predstavnike Grada Zagreba, akademsku zajednicu te građane koji su mogli saznati više o potencijalu novih tehnologija za gradnju pametnog grada.Turneja The Intelligent Enterprise predstavlja iskorak za SAP u pogledu digitalnog iskustva koje nudi korisnicima. Naime, roadshow kamion koji se mogao posjetiti u Zagrebu replika je SAP Immersive Experience sobe koja je do sada bila dostupna jedino u sjedištu tvrtke u Walldorfu. Turneja The Intelligent Enterprise počela je sredinom ljeta u Njemačkoj, a do sada je posjetila Švicarsku, Mađarsku, Češku, Poljsku i Sloveniju. Nakon Hrvatske, nastavlja se dalje po Europi.
Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike