Sport
PH U RITMIČKOJ GIMNASTICI

Iva Janjić uzela tri srebra i obranila čast Osijeka
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Državna smotra okupila najbolje što hrvatska ritmička gimnastika ima

Pula je bila domaćin 27. pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, na kojem su se okupile naše najbolje ritmičarke. U jakoj konkurenciji djevojaka iz zagrebačkih klubova, zatim Varaždina i Istre nastupile su i članice osječkog KRGŠ Rondo, kao i KRG Osijek.


Na državnoj smotri Osječanke su bile solidne, a "djevojka u bijelom" Iva Janjić ponovno sjajna! U kadetskoj konkurenciji osvojila je čak tri srebra, jedno četvrto mjesto (vijača) te deseto u obruču, nakon kojeg je ostao veliki žal. Po težini izvedbe Iva možda ima i najjaču vježbu s obručem u svom uzrastu, ali joj je rekvizit dva puta ispao, nakon toga više nije bila tako sigurna i na kraju je bila tek deseta. No zato je na pobjedničkom postolju stajala nakon vježbe s loptom, čunjevima i trakom, gdje je zauzela druga mjesta. U lopti i čunjevima ispred Janjićke je bila Bianca Gajšak (Maksimir Zagreb), a u traci je završila iza još jedne Zagrepčanke, Lare Salamunić.
- Žao mi je zbog vježbe s obručen, ali i loptom. Iako je Iva u lopti držala čvrsto prvo mjesto, Maksimir se žalio na ocjenu svoje članice Gajšak, kojoj je potom odlukom sudaca podignuta ocjena i izbila je na prvo mjesto. U takvoj situaciji ostali smo nemoćni, žao mi je prije svega zbog Ive, koja je zaslužila naslov prvakinje Hrvatske u vježbi s loptom - kazala je trenerica Ronda Branka Stojković.
Među kadetkinjama je nastupila i Barbara Čuljak (KRG Osijek), no njezini su rezultati bili daleko slabiji od Ivinih. Barbara je lani stajala na pobjedničkom postolju na prvenstvu države (treće mjesto u čunjevima), a u Puli je završila 18. u obruču, nastup s loptom bio je još lošiji pa je bila tek 20., a u čunjevima je zauzela 15. mjesto.
Među mlađim kadetkinjama Rondo je imao tri predstavnice, Petru Crljenić, Helenu Slovaček i Ivu Lišnić i sve tri završile su skromno. Među prvih deset bila je samo Petra u vježbi bez rekvizita te Iva Lišnić u vijači i lopti.
Kod juniorki čast osječke ritmičke gimnastike branile su "rondašice" Patricija Mate i Lorena Jelošek te Inga Rukovanjski iz KRG Osijek. U vježbi s vijačom Inga je bila šesta, Patricija sedma, a Lorena osma. U obruču je Mate bila deseta, njezine sugrađanike iza nje, u traci i lopti Jelošek je zauzela deseto mjesto, a Mate i Rukovanjski bile su lošije, dok je u čunjevima Mate bila deveta, a preostale dvije ostale su izvan kruga deset najboljih.
Ovaj put na državnoj smotri Rondo je imao predstavnicu i u seniorskoj konkurenciji, bila je to Rebeka Stojković, koja je ostala na korak do postolja. U vježbi s obručem i trakom zauzela je četvrto mjesto.
U ukupnom ekipnom poretku Rondo je zauzeo peto mjesto u Hrvatskoj s 85.65 bodova, a zagrebačka Aura ponijela je naslov najboljeg kluba u Hrvatskoj sa 105.75 bodova.
Ivana Liović
RITMIČARKE “SELE” U OSIJEK
Nakon skupa u Puli ritmička gimnastika seli se u Osijek, koji je predstojećeg vikenda domaćin 11. izdanja međunarodnog Rondo kupa. U subotu i nedjelju u Dvorani Gradski vrt okupit će se oko 300 ritmičarki iz Hrvatske, Češke, Slovačke, Egipta, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije... Očekuje se masovno i kvalitetno dvodnevno natjecanje, a očekivanja su da se ritmička gimnastika u svom punom sjaju predstavi u Osijeku.
Iva Janjić je na državnoj smotri samo potvrdila svoj potencijal i izniman talent
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike