Sport
DALIĆ OTKRIO POČETNI SASTAV

Zaboravimo Elche, gledat ćete mnogo bolju Hrvatsku
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Vatreni večeras traže iskupljenje, a Englezi osvetu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je u "akciji Liga nacija", i to nakon katastrofalnog poraza od Španjolske (6:0) na startu tog novog UEFA-inog natjecanja. Mnoge još boli ta nesretna večer u Elcheu, ali u petak na riječkoj Rujevici Vatreni imaju priliku za popravak dojma. Da se pokažu u izdanju svjetskih viceprvaka.
- U petak igramo jako važan susret, želimo isprati gorak okus od posljednje utakmice protiv Španjolaca. Vjerujem da ćemo pokazati mnogo bolju igru. Vidjet ćemo koliko je Engleska napredovala od SP-a, većina igrača im je tu, neki su i novi. Znam da neće biti lako, i to u ambijentu na koji nitko nije naviknuo. Očekujem doista dobru utakmicu i naš dobar rezultat. Ponavljam, bit će teško bez navijača, no moramo se priviknuti na to - započeo je Luka Modrić konferenciju za novinare dan prije susreta s "tri lava".
Tribine Rujevice bit će prazne jer hrvatska nogometna reprezentacija još ispašta zbog svastike na Poljudu. Hrvatskoj će ovo biti čak peta utakmica bez gledatelja, a Englezi će to iskusiti prvi put. No pozitivno je to što Vatreni nisu ni jednom izgubili pred praznim tribinama.
- Teško je igrati u takvom ambijentu. Mislim da nitko neće imati prednost, nismo naviknuli ni jedni ni drugi na prazne tribine. Mi možda malo više jer smo više puta igrali. No to ništa ne mijenja, najvažnije je da odigramo dobru utakmicu - dodao je Modrić, koji je engleskim novinarima objasnio svoje izjave nakon polufinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu kada je kazao: "Podcjenjivanje Engleza je dodatno motiviralo Hrvatsku."
- To sam rekao tada jer je takav bio osjećaj, ne samo moj nego i mojih suigrača i svih u reprezentaciji. Nisam mislio na engleske igrače ili izbornika, nego na ljude oko engleske reprezentacije. Prije svega na medije koji nisu dovoljno cijenili Hrvatsku, što nas je doista dodatno motiviralo - kazao je kapetan Vatrenih.
Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ponovno na okupu nema najjaču reprezentaciju, ne može računati na nekoliko standardnih igrača, ali dan prije susreta otkrio je sastav s kojim će krenuti na Engleze.
- Jako je puno problema i dosta igrača je otpalo zbog ozljeda. No, moramo složiti što bolju momčad, odlična je vijest što su nam se vratili Rebić i Kramarić. Imat ćemo dobru momčad, vjerujem u ove dečke. Livaković će biti na golu, Lovren i Vida će činiti stoperski dvojac. Na bekovima će početi Pivarić i Jedvaj. U veznom redu će igrati Kovačić, Modrić i Rakitić, na krilima Perišić i Rebić te Kramarić kao špica. To je sastav koji će početi utakmicu i mislim da taj sastav može pružiti jako dobru igru - kazao je Zlatko Dalić, koji je svjestan da Hrvatsku čeka težak suparnik, ali vjeruje u svoju momčad i dobru igru Hrvatske. I. Liović
Vatreni nisu ni jednom izgubili kada su igrali u sumornoj atmosferi pred praznim tribinama
LIGA NACIJA NIJE LOŠE NATJECANJE
Iako je mnogi osporavaju, neki čak i nazivaju besmislenim natjecanjem, Zlatko Dalić i Luka Modrić smatraju kako Liga nacija nije loše natjecanje.

- Ma, nije loša Liga nacija. No, nije se vodilo računa da dolazi brzo nakon Svjetskog prvenstva. Igrači su u prvim utakmicama bili potrošeni, i to je bio veliki problem. Oni moraju imati puno veći odmor, igračima je on jako važan jer oni nisu roboti - kaže hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Luka Modrić je ustvrdio da je ovo natjecanje dobro jer pruža priliku igranja s najboljim reprezentacijama. "Ovo su utakmice kakve je izbornik želio", bio je kratak Modrić.
Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

Najčitanije iz rubrike