Sport
GABRIJEL “BOBIGOL” BOBAN

Hajduk mi odgovara. Želimo biti plasirani bolje nego u prethodnim sezonama
Objavljeno 10. listopada, 2018.
Ne smijemo biti opsjednuti Dinamom, rekao je napadač bijelo-plavih

Gabrijel Boban u momčad Osijeka vratio se u velikom stilu. Još od sredine srpnja mučio se s ozljedom stopala, koju mu je nanio neoprezni Moldavac u uzvratnoj utakmici 1. pretkola Europske lige. No, čim se oporavio, ekspresno je pokazao koliko su njegova probojnost i neustrašivost nedostajale bijelo-plavima.


Početak sezone nije krenuo prema planu. Nakon odlaska Erosa Grezde Boban je uz Hentyja trebao biti jedna od glavnih napadačkih uzdanica, no umjesto pogodcima morao se posvetiti tromjesečnoj rehabilitaciji. I to u trenutku kada mu je forma bila sve bolja. Bio je to ozbiljan udarac za napadačku igru Osijeka. Da je Boban bio zdrav, možda se ne bi dogodila ona kriza realizacije koja je bijelo-plavima odnijela neke važne bodove.

Godi mu Hajduk

Kada se ozlijedio, prve prognoze nisu bile crne, no igrao je s bolovima, tek se naknadno utvrdilo kako je kost u stopalu ipak puknula.
- Nije bilo lako opet čekati povratak. Svega je tu bilo, prvo kriva dijagnoza, zbog koje sam baš nepotrebno izgubio mjesec dana. Da se lom odmah utvrdio, bio bih oko mjesec dana izvan stroja i već bih odavno igrao. Ovako sam igrao s bolovima, pod injekcijama, stiskao zube, ali bol je jasno kazivala kako nešto nije uredu. Hvala Bogu, to je razdoblje iza mene - kaže Gabrijel Boban, napadač bijelo-plavih.
Povratak na teren bio je baš - atomski. Za prvi pogodak ove sezone koji je zabio u Zaprešiću trebala mu je tek minuta provedena na terenu (nakon što je ušao u završnici susreta), a onda je bljesnuo na Poljudu. Je li očekivao takvu formu nakon duge stanke?
- Teško je očekivati da bih se nakon takve stanke mogao baš odmah vratiti u pucačku formu. Vjerovao sam u sebe, bio željan igre i pogodaka, radio sam naporno tijekom oporavka i vratilo mi se na najbolji mogući način.
Rekli bismo ništa neočekivano se nije dogodilo na Poljudu. Obrana splitske momčadi već je znala biti prava “poslastica” za Bobana. Još se sjećamo one prošlosezonske lude utakmice koja u Gradskom vrtu završila rezultatom 3:3, a Boban je doslovce izludio Borju Lopeza. Nešto slično gledali smo i na Poljudu prije tri dana. Bio je to one man show. Prvo lijepi pogodak za vodstvo, a onda još jedan bijeg i asistencija Mariću za potvrdu prve pobjede Osijeka u gostima kod Hajduka nakon deset i pol godina.
- Proizlazi kako mi Hajduk odgovara. Volim igrati na Poljudu. Atmosfera je odlična, poticajna za igrače, lijepo je pobijediti Hajduk, no ništa nam to neće značiti ako sad poletimo i ne nastavimo u tom ritmu. Na Poljudu smo odigrali vrlo zrelu utakmicu. Postavili smo se onako kako se u derbijima treba igrati. Trener Zoran Zekić odlično je pripremio utakmicu, a mi smo ispunili ono što se od nas tražilo. Bili smo čvrsti, kompaktni, držali smo Hajduk daleko od svojih vrata te čekali, dočekali i iskoristili svoje prilike.
Još jednom se pokazalo kako suradnja s Mirkom Marićem Osijeku donosi velike pobjede. Njihova kooperacija proljetos je srušila Dinamo, a sada je bila ključna i u pobjedi nad Hajdukom.
- Podosta razgovaramo nas dvojica o kretanjima i suradnji na terenu. Doista se dobro slažemo i razumijemo, a najvažnije je što ta naša suradnja donosi dobre stvari za momčad i rezultate. Uživam igrati s Marićem i nadam se kako ćemo nastaviti u tom ritmu.
Rudešu pristupiti kao derbiju

Mnogi priželjkuju vidjeti na djelu napadački “trozubac” Boban - Henty - Marić. Dosad u sezoni nisu uspjeli spojiti previše minuta koje su na terenu proveli zajedno. Najviše zbog Bobanove ozljede, a sada je u Splitu izostao Henty.
- Kada bi nas mogli vidjeti zajedno na djelu? To morate pitati šefa (trenera Zorana Zekića, nap.a.). No, nema dvojbe da to zvuči zanimljivo. Henty je odličan igrač, brz i robusan, kada bi se spojilo nas trojicu, suparničke obrane sigurno bi bile na još većim mukama. Vidjet ćemo kada ćemo dobiti priliku zaigrati zajedno sva trojica.
Pobjedom na Poljudu i porazom Lokomotive Osijek se vratio na drugo mjesto, pa se navijači sad pitaju mogu li bijelo-plavi biti konkurentni Dinamu.
- Smatram kako se ne trebamo opterećivati time. Trebamo misliti isključivo na sebe i svoju igru te pokušati biti još bolji negoli smo u ovom trenutku, pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti. Naš je glavni cilj poznat. Želimo biti plasirani bolje negoli u prethodnim sezonama, a bilo kakva opsjednutost Dinamom u tome nam neće pomoći. Samo neka budemo zdravi i kompletni.
Osijek je odradio polovinu od četiri gostovanja u nizu. Prva dva (Inter i Hajduk) prošla su idealno, a sada slijede okršaji s dvije, bar prema trenutačnom plasmanu, najslabije momčadi u HNL-u. Ako bijelo-plavi žele zadržati status prvog pratitelja Dinama, na tim se gostovanjima ne bi smjelo kiksati.
- Sve je u našim rukama. Prošle sezone imali smo dosta problema u susretima tog tipa, ali ove je godine situacija drukčija. Prije svega zbog novih travnjaka koji su postavljeni. Sad je milina igrati, a takvi uvjeti idu u korist kvalitetnijim momčadima. Svjesni smo kako pobjeda protiv Hajduka neće imati posebnu težinu ako budemo kiksali kod Rudeša. Neću ići dalje od te utakmice jer je ona prva koja nas čeka nakon stanke. Toj utakmici trebamo pristupiti kao onima protiv Hajduka, Rijeke ili Dinama. U tom slučaju naša kvaliteta mora doći do izražaja - zaključio je Gabrijel Boban, junak Osijekova trijumfa na Poljudu.
Nakon tog domljivog Gabrijelova povratka mogao bi mu se dati nadimak “Bobigol”.
Dalibor Keler
ozljeda
TRI MJESECA LIJEČIO JE STOPALO      
Gabrijel Boban

napadač NK Osijek

- Marić i ja podosta razgovaramo i zato se dobro razumijemo. Najvažnije je što ta naša suradnja donosi dobre stvari za momčad. Uživam igrati s njim i nadam se kako ćemo nastaviti u tom ritmu.
DANAS S LIOM KRAJ DRAVE
Nogometaši Osijeka danas će odigrati prijateljski susret protiv osječkog LIO-a koji je član Lige NS Osijek. “Lanarci” slave svoj 65. rođendan, a trener bijelo-plavih Zoran Zekić rado je prihvatio taj poziv za uveličavanje te obljetnice jer je u mladosti i sam nosio dres tog osječkog kluba. Susret se igra na igralištu Kraj Drave s početkom u 16 sati.
OPET U VELIKU
Nogometaši Osijeka stanku u prvenstvu još jednom će iskoristiti kako bi skoknuli do Velike. U Zlatnu dolinu uputit će se u četvrtak, odraditi poneki trening, a trodnevni boravak bijelo-plavi će zaključiti subotnjim prijateljskim susretom protiv BiH premijerligaša Mladost Doboj-Kakanj, koja je trenutačno osmoplasirana na prvenstvenoj ljestvici. Susret će se odigrati na stadionu u Velikoj s početkom u 17 sati.
Najčitanije iz rubrike