Sport
SUPERLIGAŠKI START MURSE-OSIJEK

Teppert će dugo pamtiti debi
Objavljeno 8. listopada, 2018.
Očekivala se s nestrpljenjem prva utakmica sezone u muškom osječkom odbojkaškom superligašu. Poznato je da je Mursa-Osijek u novi natjecateljski ciklus ušla sa puno promjena i igračkih i onih trenerskih, a na kraju je najvažnije da je novi čovjek na klupi imao uspješan debi. Mario Teppert ni sam nije znao što može očekivati od prve utakmice, a na kraju je dobio pobjedu nakon četiri zanimljiva seta. Tri boda zasluženo su se stavila na konto, ali bilo je trenutaka kada je izgledalo da bi i Rovinj iz Gradskog vrta mogao otići s dijelom plijena. Treći je set bio prekretnica. Nakon što su "mursaši" dobili prvi, drugi je pripao gostima koji su potom imali izglednu situaciju. No, vodstvo od 18:22 nisu uspjeli sačuvati, a nakon te propuštene prilike bilo je jasno da će se u Istru ipak otići praznih ruku.
- Znali smo da je Rovinj borbena ekipa, upravo ta njihova agresivnost nam je i stvarala najviše problema. Imali smo dvije krizne situacije u susretu (u obje je potom bolja reakcija momčadi uslijedila nakon što je na tehničaru Odobašić odmjenio J. Šućura), u drugom setu, nakon zaostatka od 15:20, uspjeli smo doći i do dvije set-lopte, koje nažalost nismo uspjeli realizirati. Da smo uspjeli, vjerojatno bi kasnije sve išlo glatko. Ovako smo u trećem setu ponovo morali izlaziti iz zaostatka, a za razliku od prethodnog seta, to nam je uspjelo. Čim je naša igra bila stabilnija, imali smo i kontrolu rezultata. Ipak, oscilacije su normalne, jer ovo je ipak nova momčad, u stvaranju, stoga je svaka pobjeda važna za daljnje samopouzdanje - kaže Teppert, koji je s klupe, igračkoj opravi pratio događanja na parketu. Uz njega je pak bio Zvonimir Bogdanović, koji se vodi u zapisniku kao službeni trener, a iskusni je Boki bio i više od produžene ruke novog čovjeka na klupi Murse-Osijek. Start je bio pobjednički, a prilika za uspostavu niza bit će već u sljedećoj rundi, kada su "mursaši" ponovo u ulozi domaćina. U goste stiže Centrometal, koji je na startu Superlige svladao Split 3:1, a Rijeka je bila bolja od Siska 3:0.
N. Benčina
MURSA-OSIJEK       3

ROVINJ       1

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Jurković i Pavičić (oboje Sisak).

MURSA-OSIJEK: Bešlić, Brandić, Ilić, Kraljević, Kovačević, Gubić, K. Šućur, Šimunić, Škugor, J. Šućur, Teppert, Odobašić, Majer, Stanković.

ROVINJ: G. Sponza, Matić, Hrelja, Malusa, R. Poropat, Šetić, V. Poropat, S. Sponza, Kenjar, Janko.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25.19, 25:27, 25:23, 25:20
Uz novog trenera sjedio je i Zvonimir Bogdanović, koji mu je bio i više negoli produžena ruka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike