Osijek
"ŽEŽELJ" STALNO U STRAHU

Susjeda s 11. kata baca noževe i staklenke na djecu!
Objavljeno 2. listopada, 2018.
Posljednji incident dogodio se u nedjelju kad je tik do dječaka pao lampion napunjen vodom

Stanovnici na Vijencu Ivana Meštrovića 48 godinama strahuju od toga kakav će predmet njihovoj djeci, ili njima samima, pasti na glavu s 11. kata tog tzv. žeželja! Prst upiru u susjedu B. L. (podatci poznati redakciji) koja ih, kažu, godinama terorizira na različite načine. Iako katkad kroz prozor izleti i neki mekši predmet, oni teži, izbačeni s 11. kata, mogu biti kobni ako se netko od stanara ili slučajnih prolaznika nađe baš na tom mjestu.


Našao se u nedjelju ondje maloljetnik koji je u društvu dvojice braće i oca šetao Vijencem Ivana Meštrovića kad je tik do njega pao lampion pun vode! Bila je sreća u nesreći što dječaka plastični, vodom napunjen lampion nije pogodio u glavu. Otac je, očekivano, reagirao i odmah pozvao policiju koja je ubrzo izišla na intervenciju.
Ipak, problem time nije riješen, s obzirom na to da je, prema svjedočenju susjeda, ovo bio samo jedan u nizu predmeta koje B. L. izbacuje kroz svoj prozor već godinama.
- S njezinog prozora lete noževi, baterije, pelene za odrasle, vrećice pune vode, veće i manje staklenke... To je samo dio stvari koje lete s jako visokog kata moje zgrade ne samo na moju djecu i mene, nego i na susjede. Kulminiralo je u nedjelju kada je pokraj dječaka pao lampion pun vode. Pozvana je policija, i to nije prvi put da smo ih zvali zbog te stanarke koja nas maltretira godinama, o čemu su višekratno izvještavali mnogi mediji, pa i Glas Slavonije – ispričala nam je susjeda s nižega kata. Dodaje kako je prije nekog vremena prolaznicu umalo ozlijedila limena kutija kreme za lice, a susjeda iz obližnje zgrade za dlaku je izbjegla bocu punu šampona.
- Ona tako reagira i iz čista mira, a posebice ako zalaje koji pas u blizini. Tako je bilo i ove nedjelje, čim je pas zalajao, gotovo iste sekunde bačen je lampion koji je pao ni deset centimetara iza leđa dječaka. Ne smijem niti pomisliti što bi se dogodilo da ga je pogodio – kaže zabrinuta sugovornica.
Inače, prije 11 godina u stanu "susjede iz pakla", kako ju nazivaju, pukla je cijev i bili su nužni popravci. No, bez sudskog naloga B. L. nije željela pustiti majstore u stan. Svoj problem tada stanari nisu mogli riješiti dosta dugo, srećom, u zgradi su dvije vertikale pa su koristiti vodu kod susjeda čija je vertikala bila ispravna. I tom su prilikom stanari Vijenca Ivana Meštrovića posvjedočili novinarima o nesvakidašnjem ponašanju susjede s 11. kata, koji uključuje "bogat repertoar" telefonskih poziva u pol‘ noći, fizičkih nasrtaja, prostačenja, uvreda i sl. Novinske je stupce B. L. punila i prije pet godina kada je prijetila samoubojstvom skokom s prozora na 11. katu, zbog čega je izvedena spektakularna akcija policajaca. I taj su se put stanari i policiji i novinarima žalili na njezino ponašanje, govoreći kako prolaznike gađa vazama, pepeljarama i vrećicama napunjenim vrelom vodom.
- Možda bi netko stao ovome na kraj da ovdje žive neke "važnije face". Ovako, stvari koje baca valjda još nisu dovoljno ubitačne. A da se dogodi kakvo zlo, pitam se što bi onda bilo – ogorčena je naša sugovornica kojoj se na Facebooku pridružilo mnoštvo građana koji su upoznati sa situacijom u "žeželju".
Marija Mihelić
Možda ste propustili...

S DJELATNICIMA CRVENOG KRIŽA NA TERENU

Nesebična pomoć za sve građane u potrebi

TRI OSNOVNE I DVIJE SREDNJE OSJEČKE ŠKOLE

Dobitnice su međunarodne oznake e-Twinning škole

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽITO, KAROLINA, MEGGLE, PIVOVARA, SAPONIA, KANDIT I GRAD OSIJEK

Doniraju respiratore KBC-u Osijek

2

KRIZNI STOŽER OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Dr. Željko Zubčić: Pet novooboljelih od koronavirusa, četiri osobe na respiratoru

3

CIVILNA ZAŠTITA JUGA 2 RADI SVAKODNEVNO

Čuvari građanske savjesti