Sport
NOVA ODBOJKAŠKA SEZONA

Mursa i Enna Vukovar perjanice s Istoka
Objavljeno 22. rujna, 2018.
U dva najjača ovosezonska odbojkaška razreda nastupaju četiri kluba iz ovog dijela Hrvatske

Prvi vikend u listopadu donosi i početak nove odbojkaške sezone u Hrvatskoj. Premijerna runda na programu je 6. listopada, kada će na parket izići i kvartet klubova s Istoka države. U najjačem društvu, Super ligi, naša će regija imati samo dva predstavnika, po jednog u svakoj konkurenciji. U muškoj to je i dalje Mursa-Osijek, dok će kod odbojkašica protiv najboljih klubova ponovno zaigrati Enna Vukovar.


"Mursaši" će uvodni dio novog ciklusa odigrati u domaćoj ulozi. Sastav Marija Tepperta domaćin je u dvije startne runde. Na premijeru stiže Rovinj, a tjedan dana kasnije u Gradskom će se vrtu tražiti bodovi protiv črečanskog Centrometala. Ostali parovi 1. kola su: Centrometal - Split, Rijeka - Sisak i Mladost Ribola Kaštela - Mladost (Zagreb). Nakon 14 odigranih kola, formiraju se dvije skupine koje dvostrukim liga-sustavom igraju za poredak od 1. do 4. odnosno od 5. do 8. mjesta. Dvije posljednjeplasirane momčadi neće ovaj put napustiti superligaško ozračje. Naime, od sezone 2019./20. najjači razred hrvatske muške odbojke imat će 12 klubova. U njemu će biti svih osam iz Super lige, tri najbolja iz prvoligaškog okruženja, a četvrtoplasirani će igrati kvalifikacije s dugoligaškim pobjednicima, nakon čega će lista biti kompletna.
Vukovarke će prvu službenu utakmicu odigrati u gostima kod Poreča, a u 2. kolu ugostit će Rijeku CO. Preostali parovi 1. runde su: Mladost (Zagreb) - Kaštela Cemex, Rijeka CO - Brda (Split) i Marina Kaštela - Olimpik (Zagreb). Ženska Super liga bi za godinu dana trebala biti formirana od deset klubova. Sedam najboljih iz ove sezone plus najbolji dvojac iz Prve lige, te pobjednik serije u kojoj će se sastati osma ekipa iz najjačeg društva te trećeplasirani sastav iz drugog po snazi razreda.
Motiv i prigodu za ulazak u Ligu 10 tako će imati i slavonski dvojac odbojkašica u Prvoj ligi, Osijek i Nova Gradiška. Na startu odbojkašice s Drave igraju kod kuće protiv Kostrene, dok Novogradišćanke dočekuju Split. Preostali parovi 1. kola su: Drenova - Dinamo (Zagreb) i Zadar - Azena Velika Gorica. Već u 2. kolu u Osijeku se igra regionalni derbi.
Kod odbojkaša, u Prvoj ligi participira samo pet klubova, koji će igrati četverokružno, a na otvaranju se sastaju: Kitro Varaždin - Croatia (Zagreb) i Zadar - Šibenik ‘91. Slobodan je Medicinar Trnje (Zagreb).
Tjedan dana poslije (13. listopada) kreće i natjecanje u Prvoj B ligi Istok za odbojkašice, a na otvaranju se sučeljavaju: Osijek II - Ferivi Višnjevac, Belišće - Kolonija (Sl. Brod), Linga (Osijek) - Posavina Brod i Vallis Aurea (Požega) - Vinkovci.
Osim za prvenstvene bodove, klubovi će igrati i u Kupu Hrvatske. Prvo kolo je na programu 24. sljedećeg mjeseca, četvrtfinale je 7. studenoga, a termini polufinala (na dvije utakmice) su 21. 11. i 12. 12. Finala su na programu 24. i 25. travnja 2019. N. Benčina
Uskoro počinje nova odbojkaška sezona, 1. kolo je na rasporedu 6. listopada, a Slavonija ima predstavnike u Super i Prvoj ligi
Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike