Sport
KROS ZA OSJEČKE SREDNJOŠKOLCE

Barbara Vrhovac i Luka
Zebec opet prvi u cilju
Objavljeno 19. rujna, 2018.
Usporedno s početkom nove školske godine, s natjecateljskim aktivnostima krenula su i školska sportska društva osječkih osnovnoškolca i srednjoškolaca.
Neka od natjecanja već su počela, neka tek trebaju startati, a ovoga tjedna podijeljeni su i prvi kompleti medalja. Naime, obilježavajući Europski tjedan mobilnosti, Školski športski savez grada Osijeka u suradnji s AK-om Slavonija-Žito na hipodromu Pampas organizirao je veliko školsko gradsko natjecanje u krosu. Kod srednjoškolaca nastupili su učenici iz 13 škola, a na pobjedničkom postolju bila su neka dobro poznata lica, koja su i prijašnjih godina osvajala medalje.
Kod djevojaka je tako naslov prvakinje obranila gimnazijalka Barbara Vrhovac (Primag) ispred kolegice iz iste škole Paole Rešetar. Treća je, baš kao i lani, bila Ena Pernar. Nadarena članica AK-a Slavonija-Žito Barbara Vrhovac, kojoj su specijalnost srednje pruge, lani je prva ušla u cilj na osječkom školskom krosu, a i ove godine bila je neuhvatljiva za konkurenciju i suparnicama je ostavila malo šansi da joj ugroze obranu naslova. U ekipnom poretku najbolje je bilo Školsko-športsko društvo Primag (Vrhovac, Rešetar, Lucija i Barbara Mandić) ispred Gymnicusa, Ekonomca i Trgosa.
U muškoj konkurenciji pobjednik je također isti kao lani. Naslov prvaka grada u krosu za srednjoškolce obranio je Luka Zebec iz Gymnicusa. Juraj Marinčić (Primag) drugu godinu uzastopce bio je drugi, a samo na trećem mjestu došlo je do promjene u odnosu prema rujnu 2017. godine. Lani je treći bio Lovren Drnasin, ove godine je pak broncu osvojio Luka Žeravica (Stroters).
Iako su gimnazijalci zauzeli prva dva mjesta, u ekipnom poretku najbolji su bili dečki iz Ekonomca (Ajzeli, Nikolić, Bede, Ringsmuth). Drugo mjesto osvojio je Primag, treća Ravnica, a četvrti Trgos.
Najbolji su s Pampasa ponijeli medalje, a imaju još jedan razlog za zadovoljstvo. U Osijeku su se pokazali i dokazali, a sada je pred prvoplasiranim pojedincima novi izazov. Barbara, Paola, Luka i Juraj ostvarili su pravo nastupa na županijskom školskom natjecanju, a onda mogu i do regionalnog nadmetanja s kojeg najbolji idu na državnu školsku smotru. I. Liović
Barbara Vrhovac i Luka Zebec i lani su bili najbolji među srednjoškolcima na osječkom krosu
13

osječkih srednjih škola nastupilo je u utorak na krosu na hipodromu Pampas
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike