Tehno
NAJBRŽI AUTOFOKUS

Canon predstavlja novi fotoaparat punog kadra EOS R
Objavljeno 14. rujna, 2018.
Novi model ima najbrži automatski fokus na svijetu i prvi je fotoaparat na svijetu s mogućnošću fokusiranja pri slabom osvjetljenju do -6EV te je savršen izbor za korisnike koji od svake snimke očekuju profesionalne rezultate. Preko kombinacije RF objektiva visokih performansi, 35-milimetarskog CMOS senzora punog kadra efektivnim oko 30,3 milijuna piksela i najnovijeg slikovnog procesora DIGIC 8, EOS R dosljedno omogućuje stvaranje slika visoke kvalitete. Digitalni optimizator objektiva, koji ispravlja čimbenike poput aberacije objektiva, iskorištava moć RF objektiva za slanje podataka o korekcijama tijelu fotoaparata uz minimalan utjecaj na brzinu kontinuiranog snimanja.
EOS R krasi najbrže automatsko fokusiranje na svijetu od samo 0,05 sekundi i sposobnost brzog i preciznog snimanja objekata u pokretu uz kontinuirano snimanje brzinom od osam sličica u sekundi (fiksno automatsko fokusiranje) i pet sličica u sekundi uz praćenje automatskim fokusiranjem, pa je korištenje ovog uređaja uvijek pouzdano. EOS R ima automatsko fokusiranje dodirom i povlačenjem (tzv. Touch and Drag) koje omogućuje intuitivan odabir između ponuđenih impresivnih 5655 položaja automatskog fokusa – više od bilo kojeg drugog fotoaparata u klasi. Kao prvi fotoaparat na svijetu koji omogućuje fokusiranje u uvjetima slabog osvjetljenja – čak pri -6 EV, EOS R optimiziran je za snimanje u tamnim uvjetima zahvaljujući naprednom elektroničkom tražilu (EVF-u) s 3,69 milijuna točaka, koje nudi stopostotnu pokrivenost scene i omogućuje da se objekti vide u vjernim bojama čak i u skoro totalnom mraku.
EOS R izvrstan je i kao alat za snimanje filmova jer nudi prekrasne 4K videosnimke s potpunom kontrolom zvuka, zaslonom koji se može zakretati pod raznim kutovima i ručnim izoštravanjem kontrasta pri fokusiranju. Uz to, snimatelji filmova mogu prebacivati izlazne sadržaje preko HDMI-ja 10-bitnom brzinom, dok im Canon Log omogućuje snimanje sadržaja uz neutralan kontrast s do 12 koraka dinamičnog raspona pri osvjetljenju ISO 400.
Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike