Sport
REKREACIJA I POSAO: TIJEKOM BICIKLIRANJA NIZ IDEJA

Povezati i brendirati utrke
Objavljeno 11. rujna, 2018.
Prvo izdanje Festivala biciklističke rekreacije, koji je u nedjelju prijepodne startao u Osijeku, Belišću i Belom Manastiru te imao zajednički cilj u baranjskoj Zlatnoj Gredi, ispunio je sva očekivanja. I više od toga, jer tko god je krenuo u biciklističku avanturu Slavonijom i Baranjom, na kraju je komentirao "ovo je prava stvar, vidimo se na Festivalu i dogodine." Među onima koji su startali u Tvrđi i pedalirali do Zlatne Grede, ali i natrag, bio je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota.
- Stvarno odlična utrka, Osijek je grad biciklista i ovakve stvari su nam potrebne - kaže Piližota koji je pasionirani biciklist. Uživa u pedaliranju, a tu mu se rađaju i neke poslovne ideje, pa je kao dogradonačelnik iznio i nekoliko ciljeva.
- Želja nam je cijeli biciklistički godišnji kalendar staviti na popis i nekako povezati. Ima puno utrka pa se rekreativci pomalo "izgube", tko je organizator, gdje se vozi, što će biti... Cilj je nekih 4-5 utrka izdignuti na viši nivo i od njih napraviti jednu povezanu priču, više ih promovirati i učiniti ih prepoznatljivima - dodao je Piližota koji se zalaže i za to da Osijek dobije prave biciklističke karte koje bi jednom godišnje izlazile u tiskanoj formi, ali bi bile i digitalne. Slavonija i Baranja ima što ponuditi turistima, ali mora se potruditi to na pravi način i prezentirati. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike