Sport
ČETVRTI HRVAT U KUĆI SLAVNIH

Rađa se zahvalio i treneru iz NEXE-a
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.) i Mirka Novosela (2007.), Dino Rađa postao je četvrti Hrvat član Košarkaške kuće slavnih. Uz Rađu u klasi 2018. našle su se i NBA legende Ray Allen, Maurice Cheeks, Grant Hill, Jason Kidd te Steve Nash. Rađa je do pozornice došao u pratnji Larryja Birda, koji je s Boston Celticsima osvojio tri naslova NBA prvaka, a Dino je za Celticse igrao od 1993. do 1997.
- Nema riječi kojima bih opisao kako se osjećam. Nisam ni znao da sam nominiran za ulazak u Kuću slavnih. Danima sam plakao, a nikome nije bilo jasno zašto, jer tjedan dana nisam smio nikome ništa govoriti, sve do službene objave", rekao je Rađa i otkrio kako su ga za članstvo u Kući slavnih nominirali veterani iz ekipe Adriatica.
Pohvalio je trenere koji su s njim radili Slavka Trninića, Božu Maljkovića, Dušana Ivkovića, Svetislava Pešića, Krešu Ćosića, Zorana Slavnića i Mirka Krolu. Danas kondicijski trener NEXE-a Krolo dugo godina bio je Rađin suradnik. Idućih dana sigurno će biti prigode za susret starih prijatelja u Osijeku. N.B.
Najčitanije iz rubrike