Sport
IZ KOLA U KOLO

Rijeka novi lider, napetost na Poljudu
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.

Nakon odigranog nepotpunog 4. kola Hrvatski telekom Prve HNL dobio je novog lidera - Rijeku. Riječani su iskoristili poraz Osijeka u derbiju protiv Dinama u Maksimiru i tako zasjeli na vrh na kojem nisu sami, jer im društvo, s istim brojem osvojenih bodova (deset) prave Lokomotiva i Dinamo.


Veliko iznenađenje priredio je novi prvoligaš Gorica koji je slavio na Poljudu i time izazvao tektonske poremećaje u uvijek nestabilnom i eksplozivnom okruženju Hajduka. Jedan susret, zbog nedovršenog travnjaka, nije odigran. Riječ je u utakmici Slaven Belupo - Inter Zaprešić koja će se odigrati 9. rujna, tijekom reprezentativne stanke koja će uslijediti nakon 6. kola.
Utakmica koja je izazvala promjene u vrhu tablice odigrana u Zagrebu. Osijek je na Maksimir stigao kao lider, a s njega je otišao spuštene glave, ne samo zbog poraza nego i zbog blijede i nedovoljno hrabre prezentacije. Dinamo je do pobjede stigao bez da je morao uložiti previše napora, a to je ono što najviše smeta kada je Osijek u pitanju. Osječani su tako skliznuli na "svoje" četvrto mjesto, ali bodovni je zaostatak za vodećim trojcem minimalan. Pad lidera u derbiju dobro su iskoristili Lokomotiva i Rijeka koji su istim rezultatom (2:1) svladali Istru 1961 i Rudeš. "Lokosi" su slavili u Puli, iako im je Istra 1961 pružila žilav otpor, pogodak Lirima Kastratija desetak minuta prije kraja donio im je tri nova boda. Rijeka je, pak, u susretu koji je praćen kontroverzom oko domaćinstva, bila gost na svom stadionu. Odbili su Riječani zamjenu domaćinstva s Rudešom, pa su Zagrepčani pristali biti domaćini na Rujevici, što čini narušavanje regularnosti prvenstva. Čudno je što su organi natjecanja pristali na takvo rješenje, ali utakmica je odigrana i ta je priča "voda prošla ispod mosta", iako neće pomoći u povratku povjerenja prema HNS-u. Rudeš je u tom susretu poveo, ali je Rijeka već do odmora uspjela okrenuti rezultat i tu prednost sačuvala do kraja susreta čime je izbila na čelo prvoligaške karavane.
Hajduk proživljava teške trenutke. Nakon četiri kola još nema pobjedu, a novi šok mu je zadala Gorica. Pobijedili su Goričani na Poljudu (2:0) i izazvali ružne scene nakon susreta u kojima su nezadovoljni navijači Hajduka, uz pogrdne povike, bakljama zasuli igrače splitske momčadi. Splićanima je to jedan od najlošijih ulazaka u sezonu, a Gorica je napokon u punoj mjeri naplatila svoje kvalitetne igre koje je pružala i ranije, ali su joj pobjede izmicale u završnici utakmica zbog velikih pogrešaka u obrani. Ovaj put to su uspjeli izbjeći, a i vratar Kahlina bio je raspoložen, pa su splitski stadion napustili pjevajući, a iza sebe ostavili priličan metež.
Inače, nastavlja se dobra efikasnost, jer je i u ovom kolu u prosjeku postignuto gotovo tri pogotka po susretu (2,75), što se može još i popraviti ako strijelci budu raspoloženi u utakmici Slaven Belupa i Inter Zaprešića. Zahvaljujući velikoj posjeti na Poljudu (11.172 gledatelja) pristojan je i ukupni prosjek od gotovo 5000 ljudi po susretu.
Dalibor Keler
Rezultati 4. kola: Dinamo - Osijek 2:1, Istra 1961 - Lokomotiva 1:2, Rudeš - Rijeka 1:2, Gorica - Hajduk 0:2. Slaven Belupo - Inter Zaprešić igraju 8. rujna.

TABLICA

1.Rijeka**4**3**1**0**9:2**10

2.Lokomotiva**4**3**1**0**8:2**10

3.Dinamo**4**3**1**0**8:3**10

4.Osijek**4**3**0**1**11:5**9

5.Gorica**4**1**1**2**7:8**4

6.Inter**3**1**0**2**3:10**3

7.Slaven B.**3**0**2**1**5:6**2

8.Hajduk**4**0**2**2**3:8**2

9.Rudeš**4**0**1**3**4:7**1

10.Istra 1961**4**0**1**3**2:9**1
11

pogodaka postignuo je u nekompletnom 4. kolu, odnosno u prosjeku 2,75 golova po utakmici
19.759

gledatelja bilo je četiri utakmice HNL-a, što je u prosjeku 4939 po utakmici
Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike