Sport
PROZIVKA ŽOK-A OSIJEK

Cilj je jasan, ekspresni
povratak u Superligu
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.
Trener Miroslav Đekić na prvom je okupljanju imao 13 igračica

U pripreme za novu sezonu u četvrtak navečer krenule su i odbojkašice ŽOK-a Osijek. Prvu prozivku trener Miroslav Đekić obavio je u maloj dvorani Gradski vrt, gdje je i održan uvodni trening te u kojoj će i odraditi dobar dio trenažnog programa.


Na prvom okupljanju trener Đekić, kojem će u radu asistirati fizio Antonio Anić, imao je 13 igračica. Od prvog su treninga krenule Doris Krivić, Karla Šimunec, Ivana Grubeša, Lea Grahovac, Dora Gadžić, Iva Hodić, Lana Nikolić, Ira Merkaš, Lucija Lizatović, Iva Vuica, Nika Bilić, Nora Đurić, Ivana Lovrić i Aurela Štebih. U odnosu na prošlu sezonu, nije bilo previše promjena u sastavu, a u idućim danima trebalo bi im se priključiti još neko novo ime. Prošlu sezonu Osječanke su ispale iz Superlige te će igrati u Prvoj ligi, no plan je tu boraviti samo sezonu te se ekspresno vratiti među najbolje, što je istaknuo i trener Đekić.
- Ima nas trenutačno 13, no očekujemo još dvije-tri djevojke koje su zbog privatnih obveza odsutne te će nam se priključiti u ponedjeljak. Kadar je više-manje ostao isti. Neke igračice željeli smo u našem sastavu, ali su poput Katarine Bilić odlučile više ne igrati, odnosno napustiti odbojku i posvetiti se školovanju, odnosno fakultetu. Ciljevi za ovu sezonu? Nećemo se nimalo skrivati, to je definitivno da se vratimo što brže u Superligu, a to znači da zauzmemo jedno od prva dva mjesta. Mislim da smo sposobni za to, napravili smo dobar temelj s iskusnim igračicama, kao što su Grubeša, Šimunec, Krivić i Grahovac, a priključili smo i neke juniorke i kadetkinje. Time smo napravili balans između iskusnijih i mlađih cura, i mislim da to može biti jako dobar temelj za naša očekivanja - otkrio je Đekić koji će sa svojim igračicama kombinirati jedan ili dva treninga dnevno, u dvorani i izvan nje, odnosno teretani.
Osječke će odbojkašice pripreme već uobičajeno odraditi u svom gradu, uz prijateljske utakmice kroz koje će se uigravati i tražiti najbolju postavu za početak sezone. Trener Đekić isplanirao je veći broj tih ogleda te smatra kako će oni i vrijeme koje imaju na raspolaganju biti sasvim dovoljni da start sezone dočekaju spremni.
- Prvenstvo kreće prvi vikend u listopadu, što znači da imamo gotovo dva mjeseca za pripreme. Prvi, bazični dio, odradit ćemo sve u Osijeku, s pojačanim radom ujutro i poslije podne. U rujnu su nam u planu i četiri turnira, a ukupno ćemo odigrati dvanaestak pripremnih utakmica. Mislim da će to biti sasvim dovoljno da se uigramo i složimo igru te u dobroj formi uđemo u novo prvenstvo - pojasnio je Đekić.
Prvi turnir odbojkašice će odraditi početkom rujna, a do tada ih čeka "dril" treninga.
Goran ROGULJIĆ
Grubeša: Nema opuštanja, želimo nazad u Superligu - odmah!
I ove sezone ŽOK Osijek predvodit će kapetanica Ivana Grubeša. Prošle je imala problema s ozljedama zbog kojih je morala preskakati neke utakmice, no na startu priprema tih tegoba nema. I ona očekuje kako će ove sezone biti mnogo više razloga za dobro raspoloženje u redovima osječkog kluba.

- Kao što se vidi već na ovom prvom okupljanju, raspoloženje među svima je na vrhuncu. Svi su sretni, napunili su baterije tijekom stanke te smo sada sve spremne za rad. Plan i ciljeve dobili smo odmah na početku okupljanja, sada ćemo prvo odraditi testiranja, a nakon toga krenuti s radom. Ovaj tjedan ići ćemo nešto slabije, i dok se upoznamo, ali i prilagodimo tijelo na napore, a nakon toga krećemo jakim tempom. Kao što je i trener već istaknuo, ove sezone nema opuštanja, želimo se odmah vratiti u Superligu, to nam je cilj i napravit ćemo sve da ga i ostvarimo.
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike