Sport
LIGA EUROPSKIH NOGOMETNIH PRVAKINJA

Dok postoji i najmanja nada, "zečice" se neće predati
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.

Vezani članci

LIGA EUROPSKIH PRVAKINJA

Portugalke ostavile "zečicama" slabu teoriju

Nada i teorija postoje! Potonja slabašna, ali dok se igra nema predaje s kakvim će gardom danas (ponedjeljak) nogometašice Osijeka ući u treću i posljednju kvalifikacijsku utakmicu desete skupine Lige europskih prvakinja! Štićenice trenerskog terceta, Petra Mandić Jelaska, Dejan Berger i Branko Perković, imaju dosadašnji pedestpostotni učinak, ali je prolaz u sljedeći krug, odnosno među 32 najuspješnija sastava u aktualnom natjecateljskom ciklusu, izražen znatno manjom mogućnošću. "Zečice" su, naime, na startu dvoznamenkastim rezultatom (13:0) pregazile nedvojbeno najslabiju ekipu makedonskog Dragona 2014, da bi u subotu navečer doživjele uvjerljiv poraz (0:3) od portugalskog prvaka Sportinga. On je, također, s polovičnim učinkom, jer je u utorak uvodno izgubio od norveškog doprvaka Avaldsnesa koji je, očito, najjači u konkurenciji. Apostrofiran kao favorit nakon izvlačenja skupina i njegovog dodjeljivanja skupini u Gradskom vrtu. Bilo bi, naime, čudo uspiju li Osječanke uvjerljivo poraziti Norvežanke, a bilo kakva pobjeda, ili ostajanje neporaženima, predstavljalo bi veliko iznenađenje. Šok, odnosno trenutak istine, s Portugalkama nakon dvije, tri (ne)prospavane noći potisnut je, i "zečice" otvorenog garda žele zaključiti ovogodišnju kontinentalnu epizodu.
- Sve je protiv nas, ali dok postoji nada nećemo se predati! To je stav svlačionice i stručnog stožera svjesnih objektivnih okolnosti i realnosti, ali budući da, praktički, nemamo što izgubiti, želimo pravom utakmicom Norvežankama osporiti prolaz u sljedeći natjecateljski krug i osobno si podignuti međunarodni rejting, ali i ugled. I uoči današnjeg sraza znali smo da nas iščekuje najjači dodijeljeni protivnik, nakon što su se i Portugalke pokazale trenutačno umješnijima, ali lišene bilo kakvog imperativa igračice bi mogle zaigrati kako znaju te pokazati da protiv Sportinga nije bilo pravo lice, unatoč vrlo dobrom protivniku. Sličan nas, dakle, danas očekuje, ali u motiv novoga dokazivanja koji, uostalom, nikad ni nije bio izgubljen, uopće ne sumnjam(o). Izgubimo li danas utakmicu od Norvežanki, želimo teren napustiti uzdignute glave znajući da smo dali sve što u ovom trenutku možemo - najavio je trener Dejan Berger današnji susret protiv norveškog doprvaka Avaldsnesa u Gradskom vrtu koji počinje u 17 sati.D.Lekšan
KALKULACIJE UOČI KRAJA
Uoči današnjeg ogleda s hrvatskim prvakinjama Norvežanke imaju maksimalni učinak i za osvajanje prvoga mjesta dovoljno im je ne izgubiti, dok bi Osječankama trebala pobjeda od pet pogodaka razlike kako bi one uzele primat, a nešto skromnija (tri do četiri razlike) možda bi ih pogurala kao jednu od dvije najbolje drugoplasirane. U tom bi se slučaju stvorio krug od tri ekipe s po šest osvojenih bodova, jer se očekuje da će Sportingu tri pripasti protiv Makedonki s kojima će istodobno (17 sati) igrati na stadionu Cibalije u Vinkovcima. Jedno je, međutim, teorija, a praksa nešto posve drugo, posebice u odnosu na do sada prikazano.
Najčitanije iz rubrike