Sport
KUGLAČI KANDITA NAPOKON IMALI MIRNU SEZONU

Sve začinili i slatkim pobjedama u srazu s gradskim rivalom
Objavljeno 23. srpnja, 2018.

Nakon dvije iznimno turbulentne, napokon su kuglači osječkog Kandita odradili jednu mirniju sezonu. To znači i rezultatski bolju od ostalih, u kojoj se osvojilo sedmo mjesto u Prvoj ligi. Na kontu je ukupno bilo 17 bodova, opasna zona ostala je udaljena nedostižnih 12, a to u nekoliko posljednjih završnica nije bilo slučaj. Znali su "slatki" za elitni status strijepiti do posljednjeg kola, a jednom su ga potvrdili i u dodatnim kvalifikacijama, kada se liga smanjivala za dva mjesta.


- Možemo biit zadovoljni učinikom, izborili smo sedam pobjeda, uz tri neodlučena ishoda i osam poraza. Uvijek može na kontu biti koji bod više, ali i manje, no saldo je na kraju bio dobro popunjen. U prvom dijelu prvenstva osvojili smo sedam, a u nastavku i tri boda više. Očito kako je sezona odmicala, igrali smo sve bolje. Nije bilo grča koji je stanovao u našim redovima prethodnih sezona, a rasterećeni smo pokazali da pripadamo među srednji sloj prvoligaške karavane, kaže trener Ivan Kovačević.
Očito, da kada im ne visi mač nad glavom, "kanditovci" mogu dobro parirati, ali i pobjeđivati momčadi koje su na kraju bile i bolje plasirane. Tako se dvaput remiziralo protiv trećeplasirane Grmoščice, drugoplasirani Mertojak se namučio za pobjedu na Pampasu, gdje su dobivena i oba gradska derbija protiv petoplasiranog Osijeka, što jako dugo nije bio slučaj.
- Utakmice za gradski primat uvijek su posebne, a posljednje dvije smo dobili tijesno, ali zasluženo. S obzirom kako smo igrali tijekom sezone, ništa čudno, jer bez dodatnog pritiska imali smo zaista zapaženih rezultata, a za razliku od ranije, bili smo dobri i na gostujućim stazama, smatra Kovačević, koji je tijekom sezone koristio usluge devetorice igrača. Predvodnik je bio Željko Biloš, koji je u poretku za igrača lige završio na 24. mjestu, a najbolju podršku imao je u Nedjeljku Jeličići i Željku Rupčiću. No, svoj dio posla dobro su odradili Siniša Salai, Vlado Knežević, Dario Šipalo, Srećko Vuka, Ivica Begović, a jednu utakmicu odradio je i najmlađi član Kandita, Matej Čaljkušić. Ovaj će sastav na staze i slijedeće sezone, a nije isključe da on bude i jači za jedno dobro poznato ime.
Naime, reprezentativac Marko Jeličić izrazio je želju za povratkom, ali iz Zadra još nema ispsnice. Navodno da dosadašnji klub potražuje i neka novčana sredstva od samog igrača (?!), stoga Registracijska komisija još nije donijela zadnju rieč u ovom slučaju. Sigurno, da bi s njim u sastavu, Kandit u slijedećoj sezoni mogao biti i još bolji.
Nino Benčina
NA OKUPU ISKUSAN KADAR
Već godinama, igrački kadar "kanditovaca" je dobro poznat. Nekolicina igrača koja su odlazila, ponovo su se vraćala (Salai, M. Jeličić), pa trener Kovačević dobro zna s čime raspolaže. Nakon godina borbe za ostanak, Kandit je napokon odradio sezonu bez stresa, a s obzirom na iskustvo igrača, nešto slično moglo bi se ponoviti i u sezoni 2018./19. koja se otvara na gostovanju kod zagrebačkog Medveščaka 15. rujna. Tjedan dana kasnije, na Pampas stižu splitski "poštari".
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike