Sport
BORNA BARIŠIĆ:

Živim za europske utakmice i jedva čekam četvrtak
Objavljeno 21. srpnja, 2018.
U ime momčadi Osijeka "srebrnom" Domagoju Vidi uoči susreta čestitao je kapetan Borna Barišić. Da je splet okolnosti bio drukčiji možda bi i on sada proslavljao titulu viceprvaka Hrvatske. Možda bi se doček organizirao u Čepinu. Protiv Petrocuba odigrao je susret približno reprezentativno, izdanju formi. Postigao je i pogodak, na kraju je "krvlju" platio i žrtvu prolaska u sljedeće prekolo.
Barišić je naime nakon sudara glavama, poput Ćorluke protiv Turske na Europskom prvenstvu u Francuskoj, završio sa zavojem oko glave. Koji ga je "krasio" i nakon izlaska iz svlačionice. Osijek je definitivno platio danak prolaska.
- Sa mnom će sigurno biti sve u redu vrlo brzo. Idem na šivanje i kada me spoje normalno se vraćam. Imali smo dosta pehova. Sada nam se ozlijedio Boban, pitanje je što će biti s njegovim stopalom. Prije utakmice ozlijedio se i Mile (Škorić nap. a) vjerujem da će biti spreman za Glasgow. Što se mene tiče ja ću sigurno igrati tako da to nije problem.
Nije bilo lako protiv Petrocuba. Na kraju je bilo najvažnije pobijediti.
- U Europi je samo cilj pobijediti. Bitan je prolazak i to se pamti. Vidjelo se da smo mi kvaitetnija ekipa od Petrocuba. To vjerujem uopće nije bilo upitno. Ipak su oni u nekom puno boljem ritmu. Praktički njima je ova utakmica stigla usred sezone. Mi tek hvatamo naš ritam. Vidjelo se i prošle godine mi smo na sličan način iznenadili PSV jer smo bili u boljem ritmu. Iza nas je bilo tada već pet-šest službenih utakmica, a oni su tek tada ulazili u sezonu. Ma znali smo da neće biti lako. Imali smo aktivan rezultat iz prvog susreta, ali primili smo i tamo pogodak. Sigurno nas je i neka panika uhvatila nakon primljenog pogotka u Osijeku. Nije nam bilo svejedno. Ali, to smo već puno puta vidjeli i sada je najvažnije da smo na kraju pobijedili i prošli dalje.
A sada novi spektakl. Glasgow Rangers u Gradskom vrtu.
- Presretan sam što nam slijedi još jedna velika utakmica. Jedva sam iskreno čekao početak europskog natjecanja. Živio sam za to i maksimalno sam fokusiran i taj svoj fokus pokušavam prenijeti i na ostale igrače, koji također i na mene pozitivno djeluju da pokažemo što više.
Postigao si pogodak Petrocubu. Nadamo se ne i posljednji u Osijekovu dresu?
- Ha, vidjet ćemo što će budućnost donijeti. Ne bih imao ništa protiv da ga pogodim i u četvrtak. Kažem vam, fokusiran sam na sljedeću utakmicu koju ću sigurno igrati u Osijekovom dresu, a što će biti s mojim nastavkom karijere vidjet ćemo, zaključio je Barišić. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike