Sport
ČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA:

Vaš je uspjeh na ponos svakom Hrvatu
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić čestitao je u ponedjeljak izborniku Zlatku Daliću, njegovu stručnom timu i svim igračima hrvatske nogometne reprezentacije za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, poručivši im kako je taj uspjeh na ponos svakom Hrvatu te kako vjeruje da to nije posljednji put penjanja na nogometni tron.
"Vaš put do finala na ponos je svakom Hrvatu, ali isto tako i poziv da nikada ne prestanemo sa željom, trudom i zalaganjem u ostvarivanju dobrih ciljeva. Pokazali ste nam i način kako se dolazi do velikog uspjeha: samo u zajedništvu prožetom poniznošću svakog pojedinca koji se stavlja u službu momčadi", istaknuo je Barišić.
Nadbiskup navodi kako je zlatna generacija naših nogometaša postigla dugo očekivani uspjeh kojemu se raduju svi građani Lijepe Naše. "Dok ste vi putovali Rusijom, mi u Splitu, kao i svi u domovini, željno smo iščekivali početak svake utakmice. Doista smo bili vaš 12. igrač!" naglasio je Barišić. Nogometašima je zahvalio što su "nas učinili ponosnima, radosnima i sretnima". "Hvala vam što ste stvorili atmosferu zajedništva u hrvatskom narodu! Vjerujem kako ovo nije posljednji put penjanja na tron. Jer Hrvatska i svi Hrvati oko vrata imaju broncu i srebro. Nedostaje nam zlato, a finalnom utakmicom protiv Francuske pokazali ste da nam ono itekako pripada", istaknuo je Barišić. "Neka vaš budući rad i natjecanja koja vas uskoro očekuju, kao i zasluženi odmor, prati Nebo, koje je svojom kišom nešto htjelo reći! Svima čestitam i sve pozdravljam!" poručio je nadbiskup Barišić Vatrenima.
Neposredno nakon završetka finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva čestitke na adresu pobjedničke francuske ekipe, ali i osvajača drugog mjesta Hrvatske stigle su i iz Vijeća Europe, najbrojnije europske organizacije sa sjedištem u Strasbourgu. "Vijeće Europe u Strasbourgu čestita zemlji koja joj je domaćin, Francuskoj, na osvajanju Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018., a također i Hrvatskoj, na zasluženom drugom mjestu", piše u čestitci ove organizacije, koja okuplja 47 članica šire europske regije, a glavni su joj zadaci jačanje demokracije, zaštite ljudskih prava i pravne države na europskom kontinentu. H
Najčitanije iz rubrike