Sport
HRVATSKA IMA NAJBOLJEG IGRAČA SP-A

Luka Modrić dao bi sve svoje trofeje za naslov svjetskog prvaka
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
Nagrada za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji otišla je u jedine ruke u koje je i mogla - one našega kapetana Luke Modrića. Odigrao je sjajan turnir, doveo Hrvatsku do finala. Više od toga nije išlo, ali Luki nagrada jednostavno nije smjela niti je mogla izmaknuti. Prije finalne utakmice mnogi su stručnjaci zaključili kako je naš kapetan jedini pravi izbor za dobitnika te nagrade. Vjerujemo kako će mu ona pomoći da krajem godine podigne i onu najveću individualnu nagradu u nogometu Zlatnu loptu koju FIFA dodjeljuje najboljem svjetskom nogometašu godine. Luka će početkom rujna napuniti 33 godine, pa je ovo doista vrhunac njegove karijere. Već godinama oduševljava u dresu Real Madrida, ali nikada nije bio sretan do kraja, jer s reprezentacijom nikako nije uspijevao napraviti ozbiljan rezultatski iskorak. Još nam je u glavi slika s posljednjeg Eura u Francuskoj kada je sjedio neutješan na sredini terena i plakao nakon što smo ispali od Portugala u osmini finala. Mnogo je boli prošao s reprezentacijom, ali nakon Rusije sigurno će imati osjećaj kako se sve to isplatilo. Na ovom prvenstvu iskazao je i prave liderske osobine. Luka nije običan igrač, on je pobjednik. Osvojio je 20 trofeja, a njegov je Real pobijedio u posljednjih deset finala kada je Modrić bio na terenu. Zapravo, izgubio je samo jedno, ono prije pet godina kada je Real poražen od gradskog rivala Atletica u finalu Kupa kralja. U svojoj kolekciji ima četiri lige prvaka, dva naslova klupskog svjetskog prvaka, tri europska Superkupa. Fascinantno.
- Dao bih sve te klupske trofeje za naslov svjetskog prvaka. Mene zanima samo jedna nagrada - rekao je prije koji dan.
Još jedan pokazatelj koliko mu znači reprezentacija i domovina. Na žalost, velika želja mu se nije ispunila. No, može biti ponosan na sebe i svoje suigrače zbog svega što su postigli u Rusiji. Priredili smo prvorazredno iznenađenje pod dirigentskom palicom plavokosog nogometnog genija. Svijet mu se klanjao tijekom cijeloga turnira, a na njegovom kraju naklonili su se i ljudi iz FIFA-ine komisije. Sada je Lukina savjest mirna. Odveo je Hrvatsku u neslućene visine na korak do svjetskog naslova, dovršio je i posljednju misiju. D.Keler
Dalibor KELER
NA666 ndam complicides esElina SAIPAP
Luka Modrić

najbolji nogometaš svijeta

Na priznanje sam jako ponosan i zahvalio bih cijeloj ekipi, jer bez njih ništa toga ne bi bilo. Zahvalio bih i našim navijačima koji su nas nosili tijekom cijelog prvenstva.
NAJ, NAJ NA SP-u
Najbolji mladi igrač: Kylan Mbappe (Francuska)

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva: Luka Modrić (Hrvatska)

Najbolji strijelac: Harry Kane (Engleska) – 6 pogodaka

Najbolji vratar: Tihbaut Courtois (Belgija)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike