Sport
LUDA NOĆ PRETVORILA SE U VESELO JUTRO

Osijek je gorio, a u nedjelju će eksplodirati
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Fantastičnu moskovsku večer u kojoj su Vatreni ukrotili Lavove pamtit će generacije hrvatskih navijača

Hrvatski se nogometaši igraju živcima svojih navijača, ali neka, vrijedilo je sve nerviranje, padanje u očaj, stres do krajnjih granica, jer Vatreni igraju u finalu Svjetskog prvenstva! I dok Subašić, Modrić, Rakitić i društvo gaze sve pred sobom u Rusiji, cijela država slavi i luduje zbog tog veličanstvenog uspjeha.

Ova hrvatska nogometna priča je čudesna, Vatreni pišu povijest u Rusiji, a ovih dana svi zajedno, od Iloka do Dubrovnika plus dijaspora, živimo jednu lijepu bajku. Nogometaši Hrvatske, ali i njihovi navijači. Ono što su u srijedu napravili Dalićevi izabranici zaslužuje naklon do poda. Gubili su od Engleza, a onda se u stilu velikih pobjednika vratili i preokrenuli. Kada je Perišić izjednačio, Slavonija i Baranja, od Vukovara preko Vinkovaca, Đakova, Slavonskog Broda, Požege sve do Osijeka i Belog Manastira, pala je u delirij oduševljenja. A bio je to samo uvod u novu stresnu, na kraju i urnebesnu večer. I polufinalna utakmica otišla je u dramu produžetaka, a kada je naš Super Mario, Brođanin Mario Mandžukić, pogodio i dotukao Gordi Albion, Osijek je počelo "gorjeti". Navijači koji su ponovno napunili Tvrđu, ali i zauzeli mjesta u kafićima diljem grada, doživjeli su eksploziju veselja i sreće, mnogima su krenule i suze radosnice... Drhtalo se do kraja, a kada je sudac odsvirao kraj utakmice, cijeli grad postao je jedan veliki, veseli i sretni cirkus. Pjevalo se i slavilo, palile su se baklje, krenuo je vatromet, sreća i veselje na sve strane. Ljudi su izišli na ulice i slavili, bučni pobjednički karusel blokirao je Osijek, svatko je svakoga grlio i ljubio, emocije su bile opipljive u zraku, bila je to večer u kojoj se išlo i malo preko ruba, ali policija je pametno odreagirala i mirno promatrala slavlje. Pa ne ulazi se svaki dan u finale World Cupa!

Bila je to jedna od najveselijih hrvatskih večeri. Luda noć se potom pretvorila u slavljeničko jutro, nikome nije bilo do spavanja, uostalom, ulazak u finale zaslužuje urnebesno slavlje do zore. Osijek se polako oporavlja od lude noći, a Slavonci poručuju: Ma kakvo će tek slavlje biti u nedjelju, kad pobijedimo Francusku i osvojimo "boginju". Jedva čekamo nedjelju i, nadamo se, najveće sportsko slavlje koje je Hrvatska ikada doživjela.

Ivana Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike