Sport
NA OTOKU IPAK NE OČAJAVAJU

Nakon poraza od Hrvatske probuđena nada u budućnost engleskog nogometa
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Nakon ispadanja u polufinalu SP-a u Hrvatskoj raspoloženje na Otoku je slično onom kakvo je bilo i u Rusiji nakon što smo ju eliminirali u četvrfinalu. Tuga, ali i veliki ponos. Neki od autora donose poruku engleskim navijačima: "Nemojte micati zastave iz prozora, popijte još jedno piće jer nam je ova reprezentacija vratila vjeru i ponos." Svi uglavnom ističu nevjerojatnu energiju s kojom je Hrvatska igrala drugo poluvrijeme i produžetke te zaključuju kako im je nedostajalo malo sreće za ostvarenje sna. Uglavnom, nakon dugo godina ispadanje "Tri lava" s velikog turnira nije dočekano na nož. Ne traže se krivci, ne križaju se slike igrača, nema gorčine. Uvjereni su Englezi kako je ovo tek početak niza uspješnih godina za njihov nogomet. Priču o budućnosti, ali i kvaliteti Hrvatske ponudio je i njihov izbornik Gareth Southgate:
- Igrali smo s najneiskusnijom momčadi na ovom prvenstvu, ali to je jedini način da steknemo iskustvo igranja ovakvih turnira i utakmica. Iznimno sam ponosan kako smo odigrali i prema reakciji naših navijača može se zaključiti da oni imaju isto mišljenje. Čestitam Hrvatskoj, prošli su tri teške utakmice i imaju sjajne individualce. Luka Modrić i Ivan Rakitić odigrali su veliku utakmicu.
Analizirajući utakmicu, engleski izbornik istaknuo je kako je bio uglavnom zadovoljan osim jednim dijelom drugog poluvremena.
- Dopustili smo Hrvatskoj da nas pritisnu. Nismo dobro kontrolirali loptu, a to nam se nije dogodilo tijekom cijelog ovog turnira. Bolno je ovo iskustvo za nas, jer kada dođeš ovako daleko, onda ne razmišljaš o neuspjehu, ali ovo će biti odlična škola. Nekad moraš dobiti i poneki udarac kako bi postao jači i otporniji - zaključio je Southgate.
I engleski kapetan Harry Kane govorio je o bolu, ali i ponosu bez obzira na izgubljenu priliku za nastup u finalu.
- Bili smo blizu, prokleto blizu. Kada budemo analizirali ovu utakmicu, u kojoj je pobjeda mogla otići na obje strane, vidjet ćemo kako neke stvari nismo napravili dobro. Ipak, stigli smo puno dalje negoli se od nas očekivalo, ali opet svaki je poraz bolan. Doći do polufinala bio je sjajan osjećaj, ali ostati kratak jednako je gadan - poručio je engleski kapetan.
Inače, utakmicu protiv Hrvatske na Otoku je gledalo više od 26 milijuna gledatelja, što je jedna od najvećih zabilježenih gledanosti uopće. To dovoljno govori koliko su nabujala očekivanja engleske javnosti i navijača nakon gotovo tri desetljeća rezultatskih neuspjeha. Hrvatska ih je ojadila, ali kao rijetko kada u tom poraz nisu vidjeli šekspirovsku tragediju, već nadu u još bolju budućnost. Nama ostaje uživati i pitati se hoće li u toj budućnosti konačno shvatiti kako se svijet davno prestao vrtjeti oko njih. Nogometni posebno...D.Keler
Dalibor KELER
SOUTHGATE ČESTITAO DALIĆU
Naš izbornik Zlatko Dalić pohvalio je način na koji se nakon susreta ponio engleski izbornik Gareth Southgate. On je naime pričekao da završi slavlje naših igrača i stožera kako bi svakome od njih pružio ruku i čestitao.

- Ponio se kao pravi džentlmen za razliku od Sampaolija koji je to izbjegao. Čestitao nam je, rekao mi je kako smo sjajna momčad. Isto mislim i ja za njega. Radi odličan posao i Engleska će u budućnosti sigurno biti jaka - rekao je Dalić.
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike