Sport
MARIO MANDŽUKIĆ:

Ovo mi je najvažniji i najdraži gol u karijeri
Objavljeno 13. srpnja, 2018.

Što se može novo napisati o nogometu koji igra Mario Mandžukić? Englezima je zabio u 109. minuti i Hrvatskoj osigurao plasman u finale SP-a.


Mislimo kako je tim podatkom sve rečeno. Međutim, kada on igra, nije sve u pogodcima. Toliko energije, pomaganja, skakanja, ali i prefriganosti. Kako li je samo u produžetku "bacao lažnjake" engleskim braničima. Ne loptom, već trikovima. Često je bio na travnjaku zbog grčeva ili ozljeda, pa su Stones i društvo možda pomislili "ovaj više ne može". I onda im se "onaj koji ne može" baš šukerovski došuljao iza leđa i zabio najvažniji pogodak u svojoj karijeri. Engleska se pokazala kao Mandžukićeva sudbina. Prvi pogodak u dresu reprezentacije zabio je upravo Englezima u rujnu 2008. godine, a sada i u polufinalu Svjetskog prvenstva.
- Ovo mi je do sada najvažniji i najdraži gol u karijeri - potvrdio je Mandžukić.
Hrvatska u finalu SP-a zvuči sjajno, ali naš strijelac prisjetio se i onog što je prethodilo ovom velikom uspjehu u Rusiji.
- Još nisam ni svjestan što smo napravili. Miješaju mi se emocije. Padaju mi na pamet slike kada smo bili sami, igrali pred praznim tribinama, borili se i mučili. Nismo odustali i vratili smo povjerenje navijača i cijele hrvatske javnosti. Opet smo svi zajedno i to je sjajan osjećaj.
Mandžukić se još jednom nasmiješio kada je čuo kako je izbornik Dalić rekao da nije napravio izmjenu jer nitko nije želio izići van iz igre.
- Pa tko će izići van, polufinale je. Nije nitko ni trebao izići. Radili smo presing po cijelom terenu. Nakon vodstva Engleza nije bilo jednostavno, ali uspjeli smo se vratiti i pobijediti. Najveći pritisak bio je u osmini finala, a sada uživamo u igri, igramo kao lavovi, a tako ćemo i u finalu.
Englezi uoči susreta nisu baš s poštovanjem pričali o Hrvatskoj i zato ih je stigla zaslužena kazna.
- Nešto smo čuli da su komentirali kako jedva stojimo na nogama. Odigrali tri puta produžetke, a protiv njih smo cijeli susret odigrali presing na svakom dijelu terena. Toliko o njihovim analizama.
Nije se želio osvrtati na suparnike u finalu - Francuze.
- Bit će vremena za priče o Francuzima. Ne mogu to u ovom trenutku.
Mandžukić je već igrao velika finala na klupskom planu. To su utakmice koje se ne igraju već u njima treba pobijediti.
- Točno tako, zato smo i ovdje. Pružit ćemo sve od sebe. Ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice mogu sam velike momčadi i veliki karakteri. Bit ćemo spremni za nedjelju - zaključio je Mario Mandžukić, čovjek koji nas je odveo u finale SP-a. D. Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike