Sport
VIDA I VUKOJEVIĆ SE IZVUKLI UPOZORENJEM

Zar zbog gluposti da nam Rusi uoči Engleske okrenu leđa?
Objavljeno 8. srpnja, 2018.

Ruske tajne službe možda nisu bile u VAR kabini, ali su itekako očito bili u svlačionici hrvatske reprezentacije. Nakon pobjede u četvrtfinalu član stručnog stožera reprezentacije Hrvatske Ognjen Vukojević objavio je snimku na Instagramu u kojoj je poručio: "Ovo je pobjeda za Dinamo i za Ukrajinu".


Pridružio mu se i Domagoj Vida. Obojica su inače bivši igrači kijevskog Dinama i dio karijere proveli su u Rusiji. U video poruci Vida je uzviknuo "Slava Ukrajini", a to je uzvik koji koriste ukrajinski vojnici u borbi za cjelovitost Ukrajine. Snimka se nije dugo nalazila na društvenim mrežama, ali dovoljno dugo da se proširi. Naravno, ruski mediji "na nož" su dočekali ove uzvike iz hrvatske svlačionice premda ima i onih koji su to nazvali "neslanom šalom". Moglo je to izazvati i puno veći diplomatski skandal, da ne govorimo kako je spominjanje ukrajinske krize nešto što su sve one koji su ovo ljeto posjetili Rusiju upozoravali da se izbjegava. Pa tako sigurni smo i nogometaše. Ono što je možda i najgore od svega Vida i Vukojević su mogli potpuno da nam ruski narod okrene leđa. Nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva portali su brujali kako će do kraja Rusi navijati za svoju "slavensku braću". Kojima ne zaboravljaju kako smo im pomogli u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2007. godine kada smo ih pobjedom nad Englezima na Wembleyu odveli na EURO u Austriji i Švicarskoj gdje su kasnije stigli do polufinala. Zbog Vidine reakcije sigurno će u srijedu, umjesto gromoglasne domaće potpore, biti i onih koji će zazviždati našem braniču. Koji se inače ispričao nazvavši sve samo zahvalom prijateljima u Ukrajini te da kako ima i puno prijatelja u Rusiji.
- Žao mi je što je dio medija protumačio na ovakav način našu komunikaciju. Naravno da se nije radilo o političkoj poruci, već samo o zahvali za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugi niz godina. Nije nam namjera bila bilo koga uvrijediti. Kroz karijeru sam igrao sa suigračima iz puno zemalja i sve ih iznimno poštujem, a kao što imam puno prijatelja u Ukrajini, tako ih imam i među Rusima te sam ponosan na sva ta prijateljstva. Sretan sam što znam ruski jezik, uživam u ruskom gostoprimstvu na ovom natjecanju i duboko se nadam da ova izjava neće biti shvaćena kao ništa drugo nego poruka zahvale prijateljima iz Ukrajine na podršci. Ne u utakmici protiv Rusije nego općenito na Svjetskom prvenstvu", poručio je Vida.
Na kraju je hrvatski dvojac izvukao se iz cijelog slučaja samo s upozorenjem FIFA-e. I HNS je ukorio našeg reprezentativca i člana stručnog stožera. još jednom im naglasivši da se u budućnosti suzdrže bilo kakvih poruka koje mogu biti interpretirane u političkom kontekstu. Posebno, sada kada će Hrvatskoj trebati i potpora domaćina.
Krešimir Lacković
Domagoj Vida

hrvatski reprezentativac

Sretan sam što znam ruski jezik, uživam u ruskom gostoprimstvu na ovom natjecanju i nadam se da ova izjava neće biti shvaćena kao ništa drugo nego poruka zahvale prijateljima iz Ukrajine na podršci
NA416 ndamlicides
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike