Sport
ATMOSFERA U SOČIJU

Nije ih bilo k‘o Rusa
- Navijači u hladovini
Objavljeno 8. srpnja, 2018.
Veliku hrvatsku zastavu ovaj put razvili su ispred hotela gdje je u Sočiju odsjela hrvatska reprezentacija

Navijači u Sočiju nisu imali neku posebnu fan zonu gdje su se okupljali. Uglavnom su bili po plažama, ili krugu Olimpijskog parka u kojemu je i sam Fišt stadion. Zato nije bilo uobičajenih slika koje smo naviknuli gledati po Kalinjingradu i(li) Nižnjem Novgorodu gdje su se fanovi okupljali na glavnim trgovima ili ulicama.

Zbog toga su i oni dečki koji nose veliku hrvatsku zastavu promijenili plan. Naime, obično su je razvijali u jezgri navijača, ali ovdje je nema, pa su donijeli zanimljivu odluku.
- Slabo ima naših navijača, pa nas sada nema dovoljno za razvijanje. Čuli smo kako će dosta navijača doći čarterima neposredno prije utakmice. Zato smo odlučili zastavu razviti ispred hotela u kojem je odsjela naša reprezentacija i tako ju ispratiti na utakmicu - rekao nam je jedan od „barjaktara“.
Atmosferu je opet „ubijala“ i visoka temperatura. Naši navijači počeli su se okupljati oko 17 sati u Olimpijskom parku koji pruža sve ono što navijačima treba – namočiti grla. Držali su se hlada, iako u Sočiju nije bilo prevruće. No, kombinacija sunca i betona nikada nije bila idealna kombinacija. I Rusi su se negdje skrili. Pojedini su mediji ovdje objavili kako će u Soči doći 100.000 ruskih navijača od kojih će neki utakmicu gledati s tribina Fišt stadiona, a drugi u fan zoni. Iskreno, ta nam se brojka čini malo pretjeranom, jer tijekom dana nismo baš uočili nekakvo posebno uzbuđenje u gradu. Naravno, atmosfera se podgrijavala kako se utakmica bližila.
Na Fištu u Sočiju atmosfera je zato bila odlična. Naravno, veću potporu imali su domaći. Rusi su gotovo cijelo vrijeme vrlo glasno podržavali svoju reprezentaciju, a navijačima se u nekoliko navrata „obratio“ i ruski izbornik Stanislav Čerčesov tražeći još jaču zvučnu kulisu. Naši navijači bili su raspoređeni u tri-četiri veće skupine i u nekoliko su navrata uspjeli doći do zraka poručujući „U boj, u boj za narod svoj“. Rusi su uzvraćali klasičnom „Rusija, Rusija“. Tu i tamo stadionom se „zavaljao“ i poneki val. Lijepa, prava sportska atmosfera.
Dalibor KELER
NA414 ox senitis. Senatquius IOSAO
Fit acibus larbit. Adhui pultum, patumendees culabus ventilinam is constra rtandit andiem ortemnequam vo, noximus. Cepopubliusa coni popublicit. Firi pulicem nius acta Sim perces hus int. Ure ia non hos castra at. Veriam tiem que iursulvid furei senatim urorit, consimum omnihil inatis hacrion dinat ius, quem inu meis, con nonihilicia noremSa auctuidena, crem patica; nos oc ius iae iam iam taMolicta viviritiam c
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike