Tehno
ODRŽANO DRUGO #STARTUPZG NATJECANJE

Pobjedu je odnio projekt Snow Buddy
Objavljeno 29. lipnja, 2018.

Natjecanje #startupZG održano je uz podršku Grada Zagreba kao glavnog partnera u prostorima novoosnovanog Algebra LAB-a, čiji je Zagrebački inkubator poduzetništva sada dio, nakon nedavnog preuzimanja od strane Algebre. Timovima su svoju mentorsku podršku pružali Petra Stojanov (voditeljica programa edukacije, ZIP), Ivo Špigel (osnivač ZIP-a), Leo Mršić (direktor Algebra LAB-a), Vanja Šebek (voditelj preddiplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra), Hrvoje Jerković (predavač u istraživačkom centru Algebra LAB-a) i Tihana Marelja (voditeljica operacija Algebra LAB-a).


Nakon trominutnih predstavljanja svih projekata u nedjelju, u izuzetno jakoj konkurenciji dobrih ideja i nakon vrlo neizvjesnog vijećanja žirija mentora, pobjedu je odnio projekt Snow Buddy čiji je cilj spojiti skijaške instruktore sa svima onima koji traže podršku skijanja na jednostavan i lagan način kroz mobilnu aplikaciju. Izgradnja zajednice koja će omogućiti dijeljenje znanja i skijaških vještina te monetizacija kroz usku suradnju sa skijalištima, instruktorima i školama skijanja, kao i vrlo dobar nastup tijekom pitcha, bili su neki od presudnih faktora za pobjedu ovog tima. Tim iza projekta Snow Buddy čine Nikola Škarica, Karlo Knežević i Tin Jurković.


Pobjednički tim nagrađen je novčanom nagradom u iznosu od 15.000 kuna koja će mu pomoći u finalizaciji izrade prve verzije proizvoda. Kako je žiri među preostalim timovima također prepoznao velik broj obećavajućih projekata, s njima su ostvareni kontakti i bit će im ponuđena pomoć, te preporučeno uključivanje u jesenski program inkubacije Algebra LAB-a.

Preostali projekti koji su zaslužili svoj nastup u nedjeljnom finalu bili su: MeetMe (aplikacija za upoznavanje ljudi sa sličnim ili istim interesima); InFood (aplikacija za promociju hrvatskih OPG-ova); TeacherToGo/TEGO (povezivanje instruktora i nastavnika s osobama koje žele steći ili usavršiti neka znanja); BeeOtics (prirodni dodaci koji obnavljaju razinu dobrih bakterija kod pčela, inače ugroženih utjecajem poljoprivrednih sredstava); 4REAL; Skok (aplikacija koja označava tekst prema pravilima brzog čitanja); SmartStop (pametna tramvajska ili autobusna postaja), Mundus; WeBoard (online platforma za kolaboraciju u timu u realnom vremenu te online predavanja); Pin-a-Gym (platforma za rezerviranje termina na sportskim terenima); GiftBoon; Trivia Conquest; My2Minutes (web platforma koja osobama koje traže posao omogućava da se predstave kroz videoživotopise, a tvrtkama da kroz video prikažu kako to izgleda raditi kod njih); CafeHub; IG+; WorldFoodBox, te FloorNap (web-aplikacija koja posreduje između iznajmljivača i turista).M.R.

Možda ste propustili...

DOSAD NEVIĐENO ISKUSTVO STREAMINGA

Sonos predstavlja potpuno preoblikovanu aplikaciju

OKUPILO SE VIŠE OD 500 ANALITIČARA, ISTRAŽIVAČA, KLJUČNIH OPINION MAKERA

Huawei održao 21. izdanje svog Globalnog summita

POTAKNUTA UMJETNOM INTELIGENCIJOM

Samsungova linija televizora i soundbarova