Sport
IVAN PERIŠIĆ:

Ako zadržimo ovu razinu igre, svejedno tko će nam biti suparnik
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

Ivan Perišić još se nije upisao u strijelce u Rusiji, ali njegove igre ne treba mjeriti samo po tome. Kolektiv je stavio ispred osobnog učinka, a kad se igra pošteno onda nagrada u obliku pogodaka dođe prije ili kasnije. Nakon velikog trijumfa protiv Argentine  pohvale na račun Hrvatske pljušte sa svih strana.
- To je tako kada se igra protiv veličine kakva je Leo Messi i kada pobjediš reprezentaciju kakva je Argentina. No, ne smijemo se sad uljuljkati u toj slavi. Trebamo ostati koncentrirani i nastaviti igrati na isti način. To je jedini put koji nas može odvesti daleko na ovom SP-u, kaže Ivan Perišić, krilni napadač naše reprezentacije.   

 
Hrvatsku nosi sjajna vezna linija u kojoj sve konce drže Luka Modrić i Ivan Rakitić. Mogi misle kako je to najjača vezna linija na svijetu u ovom trenutku.
-  Znate u kojim klubovima njih dvojica igraju i već je to dokaz da se radi o svjetskim klasama. Lakše je kad imaš takve majstore u momčadi, ali svi moramo nastaviti igrati na ovoj visokoj razini.
Hrvatska je relativno tiho stigla u Rusiju. Nije bilo velikih najava ili očekivanja. No, nakon dva kola po skupinama našu reprezentaciju mnogi analitičari svrštavaju u krug favorita.
-   Nismo ništa dosad napravili na velikim natjecanjima pa nismo ni mogli nositi status favorita. U Francuskoj na Euru smo bili blizu, ali tada nam je sreća okrenula leđa. Nadam se kako će sada biti naš saveznik jer ona je sastavni dio dobitne kombinacije na ovakvim turnirima. Na nama je samo da se fokusiramo na prvu sljedeću utakmicu, te zadržimo ovu razinu ozbiljnosti i odgovornosti u igri.


Iako još igra protiv Islanda Hrvatska već može razmišljati o suparniku koji će joj doći u osmini finala. Najvjerojatnije opcije su Francuska ili Danska.
Ne bi sad pričao o tome tko će nam doći u osmini finala. Prije dvije godine u Francuskoj smo imali neke želje pa se sve promijenilo u posljednji trenutak, došao nam je Portugal i svi znate kako je završilo. Ako ćemo biti sposobni zadržati ovu razinu igara iz prve dvije utakmice moralo bi nam biti svejedno tko će nam biti suparnik, rekao je na kraju Ivan Perišić. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike