Sport
NK OSIJEK

Bijelo-plavi odlaze na pripreme u Austriju bez Grezde
Objavljeno 22. lipnja, 2018.
Albanski reprezentativac već duže vuče ozljedu gležnja, a mogao bi se vratiti tek za 15-ak dana

Nogometaši Osijeka danas ujutro otputovali su u Austriju gdje će odraditi drugi, glavni dio priprema za novu sezonu. Osječani će sljedeća dva tjedana boraviti u St. Lambrechtu, a osim svakodnevnih treninga odigrat će i pet prijateljskih utakmica.


Trener Zoran Zekić na put je poveo praktički sve igrače koje ima na raspolaganju, njih 29, odnosno gotovo sve koji su bili i na prvom dijelu priprema u Velikoj. Uz već ranije otpale ozlijeđenog Marijana Antolovića te bolesnog Muzafera Ejupija, austrijski dio priprema neće vidjeti ni Eros Grezda. On je počeo pripreme u Velikoj, no zbog ozljede gležnja koju ima još od proljetnog dijela prošlog prvenstva, albanski napadač nije u mogućnosti trenirati normalno s ostatkom momčadi. Išao je i na preglede, slijedi mu mirovanje, a prema prvim procjenama proći će bar 15-ak dana prije nego što će se moći priključiti radu s momčadi. To znači kako Austriju neće niti vidjeti, a to povlači i zaključak kako će Zekić na njega moći računati najranije tek nakon što sezona već krene.


Jasno je kako je to daleko od dobrog scenarija, no Zekić se mora okrenuti onome što ima na raspolaganju. Uz mogućnost dolaska željenih pojačanja, za što još uvijek nema “bijelog dima” iz smjera sportskog direktora Alena Petrovića, no naznake su kako bi tijekom idućihu dana ipak trebalo osvanuti poneko novo ime među bijelo-plavima. A oni će u Austriji imati pet provjera sa suparnicima različite težine. Prva je prema rasporedu već sutra (subota), kada će se igrati protiv mađarskog Videotona, 27. lipnja suparnik je makedonski prvak Shkendija, tri dana kasnije škotski premierligaš St. Johnstone, 3. srpnja ruski prvak Lokomotiv Moskva, a 4.7. mađarski ZTE. Kroz te utakmice Zekić će pokušati uigrati i pronaći udarnu momčad koja bi trebala biti spremna već 12. srpnja kada Osječani igraju prvu utakmicu 1. pretkola Europske lige.

Novitet za Austriju je da se stožeru priključio i analitičar Toni Jelić. Naime, bijelo-plavi sada su u mogućnosti za svakog igrača pratiti svaki trening i utakmicu te vidjeti koliko je pretrčao, pod kakvim opterećenjem i kako je reagirao na to. I to je detalj koji bi trebao donijeti više informacija Zekiću o mogućnostima i spremnosti svojih igrača. Goran Roguljić

U Zekićevom kadru 29 igrača


Na put su krenuli vratari Malenica, Santini, Kukić i Ivušić te igrači Barišić, Škorić, Barać, Šimunec, Radeljić, Šutalo, Lončar, Grgić, Talys, Šorša, Mudražija, Pušić, Mioč, Pilj, Žaper, Hajradinović, Kamenar, Lopa, Pervan, Llanos, Bočkaj, Boban, Marić, Špoljarić i Štrkalj, koji obavlja liječničke preglede zbog kojih nije u mogućnosti priključiti se momčadi. Uz Zekića, s momčadi su njegovi pomoćnici Ronald Grnja, Mario Kuić, Ivo Smoje, Domagoj Malovan, Marin Vučko, klupski liječnik dr. Ivan Lovrić, fizioterapeuti Milan Marković i Frano Dušić, ekonom Željko Vincek, direktor općih poslova Hrvoje Barišić, glasnogovornik Mario Mihić, sportski direktor Alen Petrović i analitičar Toni Jelić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike