Sport
DOIGRAVANJE ZA PRVAKA DRŽAVE

Oslabljeni Osječani već se pomirili s porazom
Objavljeno 21. lipnja, 2018.
Teniski klub Osijek nastavio je kontinuitet dobrih rezultata, pa je i ove godine izborio mjesto u doigravanju za momčadskog prvaka Hrvatske.

Osječani su u osnovnom dijelu Prve hrvatske teniske lige doživjeli samo jedan poraz, i to na gostovanju kod riječkog Kvarena, gdje su izgubili s tijesnih 4:3. S tim jednim porazom u play-off ulaze s drugog mjesta skupine Punčec i u polufinalu ih u subotu (23. lipnja) na Trešnjevci dočekuje HTK Zagreb. Zagrepčani su, pak, dominirali u skupini Palada i s maksimalnim učinkom osvojili prvo mjesto u svojoj grupi, a bit će pravo čudo ako ne pobijede i u subotu te ne osiguraju mjesto u velikom finalu. Prognoza o tome tko je favorit za finale ne temelji se na tome što je HTK za klasu jači od Osijeka, ali će u subotu biti kompletniji, i to mu je najveća prednost.


- Zbog turnirskih obveza na možemo računati na kostur naše momčadi, Brkića i Bjelicu, kao ni na braću Sabanov. Tako će u Zagrebu nastupiti Kranić i uglavnom dečki iz našeg juniorskog kadra. A u takvom sastavu teško ćemo parirati Zagrepčanima - kaže kapetan osječke momčadi Hrvoje Feth.


Polufinale se igra na jedan dobiveni meč. Osječani su realni, pa znaju da će teško iznenaditi Zagreb na njihovu terenu i već su se počeli pripremati za srijedu, kada će s poraženim iz drugog polufinalnog susreta Kvarner - Vrbovec razigravati za treće mjesto u državi.


- Svjesni smo da će biti jako teško iznenaditi Zagrepčane na njihovu terenu. Dat ćemo sve od sebe, ali moramo biti realni i priznati da ćemo u ovom 'krnjem' sastavu teško parirati kvalitetnom suparniku. S obzirom na to da igramo s vlastitim kadrom, u momčadi imamo i nekoliko mladih igrača, polufinale je bio naš ovosezonski cilj i mi smo ga ostvarili, zato nemamo razloga biti nezadovoljni - dodao je Feth.


Osječani doista imaju razloga za zadovoljstvo, šestu su godinu uzastopce u doigravanju, a 2013., 2015. i 2016. osvojili su naslov teniskog momčadskog prvaka Hrvatske. Ove će godine teško do njega, ali ponovno su pri vrhu, što samo dokazuje da su momčad koja je uvijek opasna i sposobna svakoga dobiti. Možda se na terenima zegrebačke Trešnjevke u subotu dogodi senzacija, pa osječki juniori iznenade iskusnog Dinu Marcana, Joška Topića, Boruta Puca i ostalo društvo, ali to je već u sferi čuda, pa se u Osijeku ne žele baviti takvim pričama.


- Nije da smo se već predali, ali mi smo samo relani i znamo koje su naše mogućnosti. Bilo bi lijepo ponovno igrati u finalu, ali iskreno mislim da u polufinalnom meču nećemo imati pravo oružje kojim bismo se mogli suprostaviti Zagrepčanima - zaključio je Feth. I. Liović

Tenisači Osijeka šestu godinu uzastopce izborili su mjesto među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike