Sport
SKUPINA G TUNIS - ENGLESKA

Kane engleski junak
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

Tunižani su dobro parirali Englezima, koji su ipak na kraju ostvarili pobjedu. Zasluženo, imali su više prigoda, a tri boda je potvrdio u završnici Harry Kane.

Englezi su furiozno ušli u susret u 60-ak sekundi stvorivši dvije odlične prigode. U trećoj je minuti Alli prošao po desnoj strani i iz druge uspio dobaciti do Lingarda kojem je udarac s desetak metara vratar Hassen nogom obranio. Odmah potom Alli je na lijevoj strani dodao utrčalom Lingardu koji je na drugoj strani pronašao Sterlinga koji je s nekoliko metara promašio nebranjena vrata. Sedam minuta kasnije bila su ipak pogođena nakon Youngovog ubačaja iz lijevog kuta te Stonesovog skoka i šuta glavom pod gredu odakle je Hassen paradom izbio loptu na nogu Kanea koji ju je iz blizine spremio u mrežu - 0:1. Pri tome se tuniški vratar ozlijedio i morao je napustiti igru. Ben Mustapha odmah (18.) je bio na kušnji jer je Henderson snažno opalio s preko 25 metara u desni donji kut koji je tuniški čuvar mreže paradom pokrio. U 24. minuti Young je slijeva na drugoj vratnici pronašao Lingarda koji je iz povoljne pozicije poslao loptu pokraj bliže vratnice. Tri minute kasnije i engleska su vrata bila ugrožena, ali je udarac Sassia, s 18 metara, uz pomoć "crvenog" bloka otišao pokraj desne vratnice. U 35. minuti Tunižani su izjednačili iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Walker neoprezno zaustavivši F. Ben Youssefa, a precizan je bio Sassi pogodivši desni donji kut kamo se bacio i Pickford - 1:1. Engleski napadač Lingard nije imao sreće u 43. i 44. minuti jer mu je prvo dobar udarac obranio blok, a potom je vratnica zaustavila ulaz lopte u mrežu.

Iako su Tunižani početkom nastavka bili aktivniji ipak je prva opasnost bila pred njihovim vratima (51.) nakon ubacivanja Trippiera iz desnog kuta te Stonesovog udarca glavom u Ben Mustaphu. Sljedeća je engleska prijetnja (69.) ponovno stigla preko Trippiera čiji je slobodan udarac s 25 metara otišao preko zida i desne vratnice. U sudačkoj nadoknadi vremena Trippier je izveo udarac iz desnog kuta Maguire loptu prenio na drugu vratnicu, a Kane ju zabio u bliži kut - 1:2. D.L.

VOLGOGRAD - Arena Volgograd. Noćna utakmica. Teren odličan. Gledatelja: 42.000. Sudac: Wilmar Roldan (Kolumbija) 6. Strijelci: 0:1 Kane (11), 1:1 Sassi (35.-11m), 1:2 Kane (90+1). Žuti karton: Walker (Engleska). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: HARRY KANE (ENGLESKA)

TUNIS

1(1)

Hassen - (od 15. Ben Mustapha 7), Bronn 6,5, Meriah 6, S. Ben Youssef 6,5, Maaloul 6, Skhiri 6, Badri 6, Sassi 7, F. Ben Youssef 6,5, Khazri 6,5 (od 85. Khalifa -), Sliti 6 (od 74. Ben Amor -).

ENGLESKA

2(1)

Pickford 6, Walker 5,5, Stones 6,5, Maguire 6,5, Trippier 7, Alli 6,5 (od 80. Loftus-Cheek -), Henderson 6,5, Lingard 7 (od 90. Dier -), Young 6,5, Sterling 6 (od 68. Rashford 6), Kane 7,5.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike