Sport
ODBOJKA NA TRAVI

Premijera u Kneževim Vinogradima
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Odbojkaški klub Osijek Jug 2 aktivan je organizator tijekom ljetnih mjeseci. Proteklih nekoliko godina klupski treneri Hrvoje i Ljupko Rimac početkom ljeta najavljivali su seriju turnira u odbojci na pijesku. Sada su se odlučili na jednu novinu, odbojkaši(ce) će umjesto na pijesku igrati na travi! Umjesto beach volleya, u Slavoniji i Baranji će se prvi put igrati, ali i gledati green volley. Mjesto održavanja su Kneževi Vinogradi (tvrtka Kneževi parkovi je suorganizator), a okupljanje je dogovoreno za subotu, 16. lipnja, u 10 sati.

- Ovakvi su turniri rijetkost u Hrvatskoj, a kod nas su ljetni mjeseci bili uvijek rezervirani za odbojku na pijesku, koja je daleko raširenija i poznatija odbojkaška inačica. Na travi se najviše igra u Italiji i Austriji, u jednoj je ekipi također po šest igrača, a mi ćemo na premijeri igrati s četiri - pojašnjava Hrvoje Rimac, koji je potom otkrio i u kojoj će se konkurenciji odvijati green volley turnir na nogometnom travnjaku pokraj bazena, gdje će biti ukupno osam terena.

- Dvije kategorije su za djevojčice, one rođene 2002./03. i 2004./05., dok je preostala kategorija otvorene, a igrat će mješoviti sastavi, znači po dvije igračice i igrača. Kotizacija za nastup iznosi 60 kuna, očekujem da će biti po desetak ekipa u svim konkurencijama, a dolazak su potvrdili i gosti iz BiH i Srbije, stoga će prvo izdanje imati i međunarodni karakter - kaže Rimac junior, naglasivši da će za najbolje biti osigurane prigodne nagrade, a po završetku turnira slijedi druženje uz večeru te gledanje prve utakmice naše nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji. N. Benčina

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike