Sport
SKUPINA A: EGIPAT - URUGVAJ

Dobra vijest, Salah je spreman
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Egipat i Urugvaj u ranom poslijepodnevnom terminu odigrat će danas drugi susret A skupine. Uoči susreta stigla je vijest koja je razveselila sve ljubitelje nogometa, a najviše oko 75 milijuna potencijalnih “egipatskih nogometnih izbornika”. Mohamed Salah, koji je u suzama napustio finalni susret Lige prvaka nakon ozljede ramena, bit će spreman za prvi susret svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Potvrdio je to egipatski izbornik Hector Cuper.

- Salah se oporavio i sada je dobro. Sada sam sto posto siguran da će biti s nama, osim ako se ne dogode neke nepredviđene okolnosti - rekao je Argentinac na klupi Egipta.

Ambicije Egipta s “Faraonom” i bez njega nisu iste. Sa Salahom u momčadi one rastu. Rastu i sada, uoči susreta s Urugvajom, koji je, poimence gledano, favorit A skupine.

- Urugvaj ima sjajnu momčad, s ponajboljim svjetskim napadačima. Mi imamo ozbiljnost i entuzijazam - rekao je Cuper.

Kada spomenete urugvajski sastav, ne pribojavaju se samo Egipćani strašnog napadačkog dvojca - Luis Suarez i Edinson Cavani. Napadač Barcelone neslavno je završio prošlo svjetsko prvenstvo, u Brazilu, kada je ugrizao Giorgija Chiellinija. Vjerujemo da će bar u Rusiji taj svoj “instinkt ubojice” ograničiti isključivo na suparnička vrata. S obzirom na njihov napadački stil, dojam je kako u urugvajskom taboru pršte od samopouzdanja. No drugi dio njihova napadačkog dvojca, Cavani, ipak spušta loptu na zemlju.

- U nogometu je na terenu sve moguće. Previše samopouzdanja može biti jako negativno. Mnogo je važnije u svaku utakmicu ulaziti da će biti jako teško - rekao je Cavani.

Zanimljivo, dvostruki svjetski prvaci Urugvajci nisu otvorili svjetsko prvenstvo pobjedom još od 1970. Hoće li to promijeniti u Jekaterinburgu? K.Lacković

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike