Sport
HRGOVIĆ ISPREBIJAO MEKSIKANCA

Nikada nikome nisam zadao toliko čistih udaraca
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

Filip Hrgović nastavlja nisku uspjeha u profesionalnom boksu. U Münchenu je odradio petu profi borbu u teškoj kategoriji i upisao petu pobjedu, ujedno najuvjerljiviju do sada. U Hrgovićevu “naletu” stradao je Meksikanac Filibert Tovar, a borba je okončana prekidom u četvrtoj rundi.

Filip je “ubajao” suparnika od batina, bila je to doista vrlo dominantna i uvjerljiva izvedba našeg boksača, koji je natjerao Tovarov kut na bacanje ručnika i prekid meča. Meksikanac je u München došao pun samopouzdanja i s devet pobjeda u nizu, a onda je naletio na momka iz zagrebačke Dubrave i našao se pred kanonadom čistih, teških i bolnih udaraca.

- Ne sjećam se da sam ikada zadao toliko čistih udaraca - kazao je Hrgović nakon prekida.

Hrvatski boksač dominirao je u prve dvije runde, a minutu prije kraja treće srušio je Tovara na pod. Nije uspio završiti tada meč, ali u nastavku je zasipao Meksikanca novom serijom udaraca i nakon minuta i 20 sekundi u četvrtoj rundi iz Tovareva kuta ručnik je predaje i neravnopravna borba je bila gotova.

- Ovo je nevjerojatno što može primiti i kakve je udarce primio. S deset unca, s tvrdim rukavicama... Cijelo vrijeme mi je izgledao kao da je u nokdaunu, ali nikako da padne. Tako da sam malo silio, malo sam zaboravio na taktiku i tehniku. Htio sam što prije završiti meč, a Tovar se pokazao kao jako hrabar dečko. Realno, on nije moja klasa, nije svjetska klasa, ali je hrabar. Spreman sam i željan borbe - poručio je Hrgović i odmah najavio sljedeći meč. Kaže boksat će 8. rujna u zagrebačkoj Areni za neku od titula meč u 12 rundi.

- Ići ću u kolovozu na mjesec dana u Miami, a potom se vraćam kući. Jedva čekam Zagreb i prepunu Arenu. To čekam cijelu svoju karijeru. Ljudi, svratite i kupite koju kartu, Arena će gorjeti! - najavio je najbolji hrvatski boksač. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike